Subota, 18. oktobar 1997.

CELNICI NSS I RDSV POSTIGLI DOGOVOR O INTEGRATIVNOM JACANJU KOALICIJE

Prekid javne polemike

Treca clanica - LSV, vec danas ili sutra, bice obavestena o postignutom sporazumu, rekao je Dragan Veselinov na konferenciji za stampu

Pancevo. - Narodna seljacka stranka je odlucila da prekine sve polemike i rasprave o medjustranackim odnosima unutar koalicije preko sredstava javnog informisanja, upucujuci poziv koalicionim partnerima da tako isto pustupe - rekao je juce u Pancevu Dragan Veselinov, predsednik NSS, na vanredno zakazanoj preskonferenciji.

Ovaj stav je usledio, saopstio je Veselinov, posle preksinocnjeg "uspesnog dogovora" u Pancevu celnika NSS i RDSV, predsednika stranaka (Dragan Veselinov i Ratko Filipovic) i predsednika izvrsnih odbora. Pojedinosti i zakljucci sa ovog sastanka dve clanice Koalicije "Vojvodina", koji je po njegovim recima bio posvecen "unapredjenju koalicije i traganju za resenjima i putevima za njeno integrativno jacanje", javnosti i trecoj clanici (LSV) ce biti saopsteni "ovih dana, vec danas ili sutra".

Posto je ustvrdio da je "ogromna vecina" clanova sve tri stranke i pristalica nestranackog dela koalicije prihvatila "koncepciju integracije, sloge i jedinstvenog i zajednickog nastupa prema drugim politickim faktorima", a odbacila koncepciju "njene personalizacije i svodjenja njene snage na pojedine lidere i stranke", Veselinov je izrazio spremnost NSS da omoguci "promene postojecih pravnih akata". Ovo se, naravno, odnosilo na spornu registraciju Pokreta za Vojvodinu. Veselinov je rekao da je ova (cetvrta) stranka, po dogovoru svih partnera, samo "formalno registrovana sa jedinim ciljem da se "zastiti ime koalicije od eventualnih pokusaja zloupotrebe". Da ubuduce ne bi dolazilo do razmimolazenja i da bi "Vojvodina" ostala "na tragu svoje programske deklaracije, usvojene pocetkom marta u Novom Sadu", naveo je Veselinov, RDSV i NSS su predlozile da se osnuje zajednicko strucno telo na paritetnom principu koje bi predlagalo nova resenja o unutrasnjoj organizaciji koalicije.

M. M.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /