Subota, 18. oktobar 1997.

SUKOB U KOALICIJI "VOJVODINA"

Ultimatum Veselinovu

Rukovodstvo RDSV dalo rok Veselinovu da do srede povuce sporna dokumenta, a od Nenada Canka zatrazilo da ne bude iskljuciv u zahtevu da se Veselinov iskljuci iz koalicije

Novi Sad. - Glavni odbor Reformske demokratske stranke Vojvodine (RDSV) uputio je sinoc ultimatum predsedniku Narodne seljacke stranke (NSS) Draganu Veselinovu. Rukovodstvo reformista od Veselinova zahteva da do 22. oktobra povuce sva sporna dokumenta oko kojih je izbio sukob u koaliciji "Vojvodina", a ako on to ne ucini u pomenutom roku RDSV ce smatrati da je Veselinov sam sebe iskljucio iz ove koalicije kojoj jos pripada i Liga socijaldemoktara Vojvodine (LSV).

Glavni odbor RDSV je takodje zatrazio od predsednika LSV Nenada Canka da odustane od bezuslovnog zahteva da se Veselinov iskljuci iz koalicije "Vojvodina".

- Nas stav je da je najvaznije ocuvanje koalicije "Vojvodina" i zato apelujemo na Veselinova da povuce sporna dokumenta, a na Canka da ne bude iskljuciv - izjavio je za "Nasu Borbu" predsednik RDSV Ratko Filipovic. On je dodao da je jedan od sinocnih zakljucaka Glavnog odbora ove stranke bio da bi posle prevazilazenja sukoba koalicija "Vojvodina" trebalo da se ustroji kao programska koalicija i otvori se za pristupanje i drugih stranaka.

Koalicioni partneri optuzuju Veselinova da je mimo njihovog znanja registrovao Pokret za Vojvodinu kao cetvrtog clana koalicije, da je falsifikovao dokumenta predocena Republickoj izbornoj komisiji i sebe predstavio kao predsednika koalicije "Vojvodina".

J. Briza

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /