Ponedeljak, 20. oktobar 1997.

PREMA TVRDNJAMA U MUP CRNE GORE

Ubacena grupa iz Srbije spremala sukobe i diverzije

Podgorica, FoNet. - Grupa od 11 u Podgorici uhapsenih lica, koja je iz Beograda i Novog Sada dosla u Crnu Goru s namerom da izbore za predsednika Crne Gore iskoristi za realizovanje tajnih planova o destabilizaciji te republike, tokom istrage priznala je da je osnovni cilj njenog ubacivanja bilo izvrsenje diverzija prema nekim institucijama i licnostima.

Uhapseni su izjavili u Ministarstvu unutrasnjih poslova Crne Gore da im je receno da bi - u slucaju pobede predsednickog kandidata Mila Djukanovica, trebalo da, pored ostalog, predju na populisticke metode izazivanja nestabilnosti putem masovnih mitinga i incidenata, odnosno da bi - ako pobedi Momir Bulatovic trebalo da sa drugim slicnim grupama i organizacijama, vec pripremljenim u Crnoj Gori, preuzmu ulogu i funkcije policije.

Uhapseni su u istrazi rekli da je organizacija isla preko Nikole Peakovica, bivseg ministra policije Crne Gore, sada zaduzenog za bezbednost u izbornom stabu Momira Bulatovica, kao i da je glavni realizator u Crnoj Gori trebalo da bude Vlado Kovacevic, zvani Rambo, inace major Vojske Jugoslavije koji je, pre tri dana prilikom hapsenja te grupe, pobegao, ali mu je MUP Crne Gore na tragu.

Tokom istrage receno je i da je u sve, navodno, umesan i savezni ministar odbrane Pavle Bulatovic, koji je angazovao svog bliskog rodjaka Darka Asanina, a koji je, kako tvrde policijski izvori, osim vec ubacene i uhapsene grupe, pripremio jos nekoliko slicnih, medju kojima i jednu iz Slavonije i jednu iz Republike Srpske.

O svemu tome MUP Crne Gore je u kontaktima sa kolegama u Srbiji, odakle im je, kako kazu, poruceno da bi, s obzirom na sastav tih grupa, trebalo biti veoma oprezan.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /