Utorak, 21. oktobar 1997.

NAKON SMENE PETORO CLANOVA GO SPO

Bozica stite dve zene

Neki clanovi poneseni uspehom na lokalnim izborima videli sebe kao male bogove. Nezadovoljni politikom stranke udaraju na Bozica zato sto je slabiji

Iako je proslo desetak dana od kada je odrzana sednica Glavnog odbora Srpskog pokreta obnove, na kojoj je iskljuceno pet clanova te stranke, niko zvanicno o tome ne zeli da govori. U stvari, na tu temu u SPO ne zele da daju bilo kakav komentar. "Ja sam na strani Vuka Draskovica. Vuk je ispravan, to je jedini moguci put", kaze kratko dr Bojan Dimitrijevic savetnik za ekonomska pitanja predsednika Srpskog pokreta obnove. Do dr Milana Bozica, vrsioca duznosti gradonacelnika Beograda, koji je javnosti poznatiji kao savetnik Vuka Draskovica koga inace najvise prozivaju za "provetravanje" unutar Srpskog pokreta obnove tesko se dolazi. Jer, niko se ne javlja na telefon, a preko mobilnog moze se cuti samo "izabrani pretplatnik nije trenutno dostupan".

Zasto o desavanjima u Srpskom pokretu obnove niko nije voljan javno da govori!? Navodno, "na Glavnom odboru postignut je dogovor da ukoliko neki clan svojom izjavom u medijima naskodi stranci da ce biti iskljucen". Ipak, pristaju da govore (u pitanju su clanovi koji su podrzali Vuka Draskovica), pod uslovom da im se imena ne pominju. Po njima "provetravanja" u stranci su normalna pojava. "U ostalim strankama se deset puta vise svadjaju, ali se o tome ne pise. To je cena nase popularnosti". Upozoravaju, takodje, da nesporazumi unutar SPO nisu zbog para, vec zato sto su neki clanovi poneseni uspehom na lokalnim izborima videli sebe kao male bogove.

Sto se tice "slucaja Sandra", kako inace SPO-ovci zovu dogadjaj vezan za iskljucenje Sandre Jankovic iz te stranke kazu: "Sandra je dobar covek. Ali Sandra je iskljucila samu sebe iz stranke, prestala je aktivno da radi u stranci jos pre dve godine...Ona nas u stvari vec dve godine bojkotuje. Pokusavali smo da je aktiviramo, cak smo hteli da je stavimo i na listu za republicke poslanike, ali je to odbila.

Kada je u pitanju Milan Bozic, svi se slazu da od kada je dosao u SPO (pre toga bio u Srpskoj liberalnoj stranci) vazi za coveka koga stite dve medjusobno suprotstavljene zene - dr Mirjana Markovic i Danica Draskovic. Samo je Bozic mogao da ode na promociju JUL-a a da ne snosi nikakve konsekvence s obzirom da je bio Vukov savetnik. "Mnogi clanovi SPO nezadovoljni politikom stranke (insistiranje na cetnicima i monarhiji, Vukovom kandidaturom za predsednika Srbije, skupom kampanja...) udaraju na Bozica zato sto je slabiji. Znaju oni da njega stiti Danica Draskovic i da ona stoji iza te politike, ali na nju ne smeju da udare", kazu nasi sagovornici. Tvrde takodje da Bozica "Dana gura kako bi se preko njega obracunavala sa neistomisljenicima". Neki, opet, za Boziceve aktivnosti imaju razumevanja. Po njima, "one stvari koje su ruzne, korisne su za stranku".

Rezonuju kada je "nesto lepo, obicno nije korisno za stranku.".

M. Kalinic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /