Utorak, 21. oktobar 1997.

JUCE U BEOGRADU

Preminuo Dragan Nikitovic

Beograd. - U Beogradu je juce posle duge i teske bolesti u 67. godini preminuo doajen jugoslovenskog sportskog novinarstva Dragan Nikitovic-Nikita.

Od svoje dvadesete godine Nikita je pripadao sportskom novinarstvu. Bio je potpuno posvecen svojoj profesiji, svojim izvanrednim prenosima, komentarima i reagovanjima na sportske dogadjaje, ali i na drustvene okolnosti koje su na sport i novinarstvo imale uticaja.

Dostigao je najvise novinarske domete i zauvek obezbedio mesto medju najuglednijim sportskim novinarima u celokupnom jugoslovenskom zurnalizmu. Bez straha od posledica, nasao se u grupi novinara koja se bori za dostojanstvo novinarske profesije. Bio je prvi predsednik i jedan od osnivaca Nezavisnog udruzenja novinara Srbije (NUNS).

Dugu i bogatu novinarsku karijeru Nikitovic je zapoceo u listu "Student", bio je dugogodisnji novinar i urednik Sportske redakcije TV Beograd. Dobitnik je mnogobrojnih drustvenih i sportskih priznanja: Majske i Oktobarske nagrade Beograda, nagrade USN "Zlatni mikrofon", Ordena zasluga za narod sa srebrnim zracima.

Komemoracija povodom smrti Dragana Nikitovica odrzace se danas, 21. oktobra u 12 casova u prostorijama novog Medija centra, Makedonska 5, drugi sprat (Trzni centar na Trgu Republike u Beogradu). Sahrana ce se obaviti u sredu, u 12.30 casova na Novom groblju u Beogradu.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /