Utorak, 21. oktobar 1997.

SUTRA PROTEST PENZIONERA U BEOGRADU

Zahtev za povisicom od 21,1 odsto

Beograd. - Po sesti put ove godine penzioneri ce sutra okupiti u centru Beograda. Razlog njanovijeg protesta je nezakonit obracun penzija za avgust, pojasnio je na jucerasnjoj konferenciji za novinare dr Milan Djuric, predsednik Izvrsnog odbora Nezavisnog udruzenja penzionera Srbije.

Posle okupljanja na Trgu Nikole Pasica u 11 sati penzioneri ce krenuti u protesnu setnju do zgrade Republicke vlade gde ce uruciti protesno pismo premijeru Mirku Marjanovicu. Zahtev penzionera je da se narednim cekom nadoknadi povisica koja im je sledovala na osnovu uskladjivanja rasta zarada i penzija. Kako su posecne plate u avgustu bile vece za 28, 8, a penzionerima za juli zbog predizborne kupovine glasova nije odbijena povisica na koju nisu imali pravo izracunato je da bi na avgustovskom penzionerskom ceku trebalo da bude obracunato povecanje od 21,1 odsto.

Pored ovog poslednjeg ociglednog potkradanja penzionerima ce, prema racunici dr Djurica, do kraja godine zbog primene nove metodologije biti zakinuta jedna i po penzija.

M.V.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /