Petak, 24. oktobar 1997.

MILAN MILUTINOVIC, PREDSEDNICKI KANDIDAT SAVEZA SPS-JUL-ND

"Sumljive" aktivnosti u Grckoj

Beograd. - SPS se juce "pobrinula" da svim redakcijama dostavi biografske podatke svog predsednickog kandidata Milana Milutinovica. U saopstenju se navodi da je Milutinovic rodjen 12. decembra 1942. godine u Beogradu, da je diplomirao na Pravnom fakultetu u Beogradu, da govori francuski i engleski jezik i da je ozenjen i ima sina Veljka. Istice se i cinjenica da je clan Glavnog odbora SPS-a i aktuelni savezni ministar za inostrane poslove (od 15. avgusta 1995.), da je pre toga bio ambasador SRJ u Grckoj.

U okviru njegove biografije navodi se takodje da je jedno vreme bio poslanik Drustveno-politickog veca Savezne skupstine, republicki sekretar za obrazovanje i nauku Srbije i clan Izvrsnog veca Srbije u dva mandata; direktor Narodne biblioteke Srbije, kao i ambasador u Saveznom ministarstvu inostranih poslova.

Ono sto se u biografskim podacima ne pominje, a sto je stampa svojevremeno objavljivala o Milutinovicu jeste njegova "znacajna" i egzekutorska uloga u proterivanju istaknutih porofesora Beogradskog univerziteta (1974 i 75. godine) kada su mnogi eminentni profesori bili prinudjeni da sa fakulteta odu direktno na biro rada. Medju njima su bili Dragoljub Micunovic, Miodrag Popov, Zagorka Golubovic, pokojni profesor Miladin Zivotic...

U partijskim krugovima SPS cesto su pominjane i "sumnjive" Milutinoviceve aktivnosti u Grckoj oko rekonstrukcije nase ambasade, kao i adaptacije Srpske kuce na Krfu, kada su za to, kako tvrde upuceni, iz Srbije poslate enormne kolicine novca.

P. R.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /