Petak, 24. oktobar 1997.

MILORAD VUKOVIC, POTPREDSEDNIK VLADE CRNE GORE

Bulatovic da odgovara pred parlamentom

- Umjesto da pruzi ruku i cestita pobjedu predsjednickom kandidatu koji njeguje politicku opciju uspravne, demokratske i integrativne Crne Gore kao drzave svih njenih gradjana okrenute Jugoslaviji, protivkandidat pokusava da ospori volju preko 180.000 gradjana. Da apsurd bude veci, izbor su priznale sve drzavne institucije Crne Gore, kao i medjunarodna zajednica, sem aktuelnog predsjenika, koji zeli da drzi i poveca tenzije u Crnoj Gori, izjavio je potpredsednik crnogorske vlade Miodrag Vukovic, koji je sinoc, zajedno sa ministrima informisanja, obrazovanja, kulture i vjera posetio Medjunarodni sajam knjiga u Beogradu.

Potpredsednik crnogorske vlade je demantovao pisanje beogradskih medija o broju demonstranata na skupovima Momira Bulatovica. Na tim protestima, kako je rekao, jedva da se skuplja oko pet hiljada, a nikako 25. 000 ljudi, kako se ovde pise. Nekima se, tvrdi Vukovic, tu prividjaju i studenti, vojska, nekakvi specijalci... "Nista od toga nema. Situacija u Crnoj Gori nije dramaticna", naglasio je Vukovic.

BOZIDAR JAREDIC

Ocekujem odgovor gospodje Milentijevic

Ministar informacija Crne Gore Bozidar Jaredic rekao je da bi voleo da se sastane sa gospodjom Milentijevic. "Vec dugo vremena upozoravam na pogubno pisanje prorezimske stampe iz Srbije. Od gospodje Milentijevic u najmanju ruku ocekujem da se obrati sredstvima javnog informisanja sa zahtevom da se sluze istinom, da cuju i drugu stranu i da potom donose zakljucke", rekao je Jaredic.

Sto se crnogorskih drzavnih medija tice, Jaredic kaze da Bulatovic nema nijednog razloga da zamera, jer su bile prenesene sve njegove aktivnosti, i u "Pobjedi" i na TV.

- Ne trebaju nama, kako je rekao, nikakve podjele, jer Crna Gora nije krenula nigdje iz Jugoslavije. Evo, ovo je ta grupa prokazanih separatista koja je dosla u svoj Beograd da se pokloni lijepoj rijeci. Meni i mojim saradnicima niko nema pravo da oduzme pravo da ovu drzavu osjecamo kao svoju, kao drzavu koja meni misli dobro, jer ja mislim dobro njoj - naglasio je Vukovic.

"Stvorili su se uslovi da se postavi pitanje Bulatoviceve odgovornosti u crnogorskom parlamentu", naglasio je Vukovic. On je izneo podatak da je Bulatovic 1992. godine, recimo, dobio vise glasova Albanaca i Muslimana nego sto ih je sada dobio Djukanovic. "Tada nijesu smetali, nijesu to bili glasovi separatista, fasista... Znate, to su strasne rijeci", istakao je Vukovic.

Opisujuci dogadjaje u Tuzima, Vukovic je rekao da je grupa Bulatovicevih "demokrata" otisla tamo da puca, senluci i provocira. "Tamo stanuju mudri ljudi, perjanice dvora kralja Nikole koji drze do tradicije i veze sa Crnogorcima. Pre neki dan tamo je bio i Amfilohije Radovic - prisustvovao je svetom cinu otkrivanja spomenika Majke Tereze. Nece, valjda reci, da je i Amfilohije separatista, upitao se Vukovic i dodao da je policija razoruzala te "demokrate" i to krajnje pazljivo da ne bi neko zloupotrebio neki eventualni suvisni korak.

B. Cani

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /