Petak, 24. oktobar 1997.

NOVAK KILIBARDA, PREDSEDNIK NS CG, O PROTESTIMA U PODGORICI

Rezimski mediji u Srbiji lazu

Beograd. - "Beogradska drzavna glasila zasluzuju naziv Gebelsova propaganda. Jutros sam pogledao 'Politiku'. Na naslovnoj strani se kaze da u Podgorici demonstrira 25.000 ljudi, a, vjerujte da nikada nije bilo ni pet hiljada, i to nekakvih ocajnika iz raznih gradova, pijanih ljudi, koji sjede uz nekakve nocne vatre, peku krompir i, kako kazu, hoce da kolju Turke i Albance. U jednoj ruci nose mrtvacku glavu, u drugoj petokraku, jer gubitnik Bulatovic je dobio instrukcije od svog patrona da se na svaki nacin izazovu neredi u Crnoj Gori, ne bi li se uvela prinudna uprava", izjavio je za "Nasu Borbu" predsednik Narodne stranke Crne Gore Novak Kilibarda.

Prema njegovom misljenju, ipak tamo postoji jaka preventiva, udruzena visenacionalna i viseverska opozicija koja sledi kurs gospodina Djukanovica. Kilibarda misli da Crna Gora treba da bude primer Srbiji kako da se ponasa. "Mi se Bogu molimo da SPS prsne i da se srusi do temelja i onda ce nama doci zrak demokratije. Dok je ta partija monolitna, ostacete zaista u mraku", tvrdi Kilibarda.

On veruje da je u Crnoj Gori sve pod kontrolom, ali dodaje: "To ne znaci da ne moze da se ubaci zlo sa strane. Ide se na provokacije, da ubije neko nekoga, da se izazovu neredi. Ipak, mislim da medjunarodna javnost fiksira crnogorske dogadjaje i teze ce se taj scenario sprovesti. Ja ne mogu da budem ubijedjen da nista nece biti. U svakom slucaju, nemojte vjerovati rezimskoj stampi iz Srbije, radiju i TV, jer bukvalno sve lazu", tvrdi Kilibarda.

Za saopstenje SPS-a Kilibarda kaze da predstavlja najobicniju prljavstinu i laz, jer Albanci u Crnoj Gori nisu nikakvi separatisti. "Sa njima zivimo u vrlo prikladnim odnosima, a njihove partije priznaju Jugoslaviju. To su izmisljotine kako bi se posejao nemir, posebno u prigranicnim mjestima kao sto je sjeverna Crna Gora koja je bila blizu ratu, ili u Herceg-Novom prema Prevlaci", zakljucio je Kilibarda.

B. C.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /