Petak, 24. oktobar 1997.

JUCE U BEOGRADSKOJ PALATI PRAVDE POCEO POSTUPAK U SLUCAJU "BAROVIC"

Seselj urucio sudu kao dokaz - koru od banane

Beograd, Beta. - Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Seselj urucio je juce istraznom sudiji Svetomiru Nikolicu koru od banane kao materijalni dokaz u predistraznom postupku u slucaju prebijanja beogradskog advokata Nikole Barovica.

Lider radikala je koru od banane izvadio iz fascikle na kojoj je pisalo "Dosije Nikole Barovica".

Seselja je istrazni sudija pozvao da da izjavu povodom incidenta od 16. jula ove godine u prostorijama BK TV, kada je Barovic dobio nekoliko teskih udaraca posle TV duela sa predsednikom srpskih radikala. Pre davanja izjave sudiji Seselj je novinarima u Cetvrtom opstinskom sudu ponovio objasnjenje da se Barovic u prostorijama BK televizije okliznuo na koru od banane i povredio, "ponovo ustao, pa se ponovo okliznuo, i tako nekoliko puta".

Kao glavnog krivca za taj slucaj Seselj je optuzio crnogorskog premijera Mila Djukanovica, koji je "uvezao banana u vrednosti od 50 miliona dolara". U razgovoru sa novinarima posle davanja izjave sudiji, Seselj je, medjutim, rekao da "sama grotesknost ovoga slucaja treba da mnogima bude pouka". On je objasnio da razloga za strah nemaju njegovi politicki neistomisljenici, vec samo oni koji ga fizicki napadnu.

"Vi svi znate da nije bilo kore od banane. Da sam na bilo koji drugi nacin nastupio vi biste mogli da kazete da sam lagao. Nema lazi tamo gde je svima unapred ocigledno da je to jedna sala", rekao je Seselj.

Upitan da li je deplasirano i neozbiljno da kandidat za predsednika Srbije sudiji uruci koru od banane, Seselj je rekao da nije, i da je sud prihvatio taj dokaz i zaveo ga u sudski spis.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /