Subota, 25. oktobar 1997.

BOZIDAR SPASIC, BIVSI INSPEKTOR DRZAVNE BEZBEDNOSTI

"Odgovornost snosi i MUP"

Moguce je da se radi o prvom politickom atentatu u Jugoslaviji, jer su poznate njegove politicke ambicije koje su se pre dva dana zaustavile na zahtevu da bude predsednik srpske vlade. Medjutim, poznato je da se Todorovic enormno obogotio tokom ekonomskih sankcija Jugoslaviji trgujuci naftom, sto nije mogao raditi na legalan nacin, bez ucesca mafije, i morao je imati veliku zaledjinu vladajucih krugova, a i same SDB jer je u pitanju strateski proizvod.

Prema Spasicevic recima, zapanjujuce je da tajna policija Srbije nije imala nikakva operativna saznanja da se Todorovicu sprema atentat, na sta ukazuje cinjenica da se kretao bez licnog obezbedjenja. "Mora se reci da MUP Srbije snosi veliku odgovornost za ovaj zlocin, jer nisu otkrili ubice generala Stojicica sto je dalo smelost naruciocima", dodaje Spasic.

Analizirajuci sam cin ubistva, Spasic kaze da je ono do tancina organizovano i da se ocito radi o profesionalnom ubici. "Nije mi jedino jasno zasto je morao da nastrada i mladic koji se sa Todorovicem rukovao. Mogao je sacekati i neki drugi dan jer, obicno, profesionalne ubice imaju nepisani kodeks da pri izvsenju ne smeju stradati neduzni gradjani, vec samo planirana zrtva".

D. P.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /