Subota, 25. oktobar 1997.

PREDSTAVLJENA KNJIGA BRANKE BOGAVAC "RAZGOVORI U PARIZU 2"

Misli i poetika najvecih pisaca

U organizaciji Francuskog kulturnog centra preksinoc je u beogradskom Medija centru predstavljena knjiga "Razgovori u Parizu 2" Branke Bogavac. Ispred izdavaca "Unireks" iz Podgorice goste iz Srbije i Crne Gore pozdravio je direktor ove izdavacke kuce Janko Brajkovic, a ispred Francuskog kulturnog centra Nadja Petrovski. O knjizi su govorili direktor Francuskog kulturnog centra u Beogradu Lik Levi, sef Katedre za romanistiku beogradskog univerziteta Radivoje Konstantinovic i autor.

Rec je o drugoj knjizi intervjua sa najvecim piscima sveta kao sto su Jonesko, Sioran, Gordimer, Eko, Morison, Amado, Bitor, Vargas Ljosa, Sinjavski, Tolstoj, Jevtusenko, Tabuki, Kadare, Danojlic i drugi.

Po oceni Radivoja Konstantinovica knjige Branke Bogavac predstavljaju dragoceno svedocanstvo o mislima i poetici pojedinih pisaca, a njena pitanja su uvek dovoljno interesantna, provokativna i nova. "Svi tekstovi koji su se nasli u ove dve knjige su sadrzajni, krcati podacima, opremljeni informacijama o piscu i mogu se posmatrati kao istorija evropske knjizevnosti koju pisu sami autori."

O. M. M.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /