Subota, 25. oktobar 1997.

PREDSEDNIK DSS VOJISLAV KOSTUNICA JUCE U NISU IZJAVIO

Predsednicki kandidat opozicije bez sansi

Srbija nece predugo cekati na nove parlamentarne izbore

Nis. - Inicijativa GSS za izlazak na predstojece predsednicke izbore je odstupanje od sporazuma demokratskog bloka stranaka za ravnopravne izborne uslove, i od ispravnog opredeljenja da prednost treba dati izbornim uslovima, a nikako personalnim pitanjima o mogucem kanidatu - izjavio je juce u Nisu predsednik DSS dr Vojislav Kostunica.

Komentarisuci izjavu portparola GSS, da bi predsednicki kandidat demokratske opozicije trebalo da bude licnost koja ce dobiti izbore bez obzira na izborne uslove Kostunica je rekao da "tako nesto nije ni moguce, a nije ni dobro"."Cak i kada bi zajednicki kandidat uspeo da dobije predstojece predsednicke izbore njemu bi bile vezane ruke jer ne bi imao podrsku skoro ni jedne velike stranke u parlamentu Srbije", rekao je on i dodao da na predstojecim predsednickim izborima treba ocekivati veliku apstitenciju biraca, te da se u Srbiji "nece predugo cekati ni na nove parlamentarne izbore".

- Pravi odnos politickih snaga u Crnoj Gori moci ce da pokazu tek novi parlamentarni izbori i smanjiti napetost izmedju podeljenog birackog tela. Milo Djukanovic je izvojevao tesnu pobedu pod sumnjivim okolnostima i to na osnovu glasova na veresiju od pristalica stranaka koje nisu za Crnu Goru ili nisu za Jugoslaviju. Momir Bulatovic iza sebe ima jajjacu politicku stranku u Crnoj Gori. Ocekujem da ce uprkos svemu u Crnoj Gori morati da dodje do smirivanja situacije - rekao je Kostunica.

Predsednik DSS je dodao da ubistvo viskog funkcionera JUL Zorana Todorovica Kundaka "ne bi dovodio u vezu" sa raspodelom mandata u levoj koalciji, kojom je nagradjen JUL, uprkos tome sto je odnosio, a ne donosio glasove. "Cinjenica da je vec nekoliko pripadnika vladajuceg politickog establismenta ubijeno izaziva zaprepascenje, nespokojstvo i ozbiljne sumnje u prirodu sadasnje vlasti", rekao je Kostunica.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /