Subota, 25. oktobar 1997.

NUNS TRAZI ZASTITU BEOGRADSKE NOVINARKE GORDANE IGRIC I NJENE PORODICE

Pretnje zbog izvestavanja o zlocinima u BiH i Hrvatskoj

Beograd. - "Upozoravamo javnost, kolege i vlasti da je nasa koleginica Gordana Igric izlozena pretnjama i maltretiranju zbog svog novinarskog rada. Posle najave TV emisije o ratnim zlocinima u Foci, u kojoj je Gordana Igric saradjivala, pocelo je sistematsko maltretiranje njene porodice pretnjama i telefonskim pozivima", kaze se u saopstenju Nezavisnog udruzenja novinara Srbije. Ta emisija inace, emitovana je na americkom Si-Bi-Es i TV Sarajevo.

Isticuci da nije prvi put da se novinarima preti zbog izvestavanja o dogadjajima u Hrvatskoj i Bosni te da je, stavise, pre nekoliko godina to bila uobicajena praksa, NUNS ostro osudjuje pretnje novinarima "pogotovo u svetlu tragicne cinjenice da je tokom ratova u bivsoj Jugoslaviji preko 75 novinara poginulo radeci svoj posao".

U saopstenju se dalje kaze da pretnje Gordani Igric trebalo je shvatiti ozbinjno u zemlji gde je ljudski zivot ionako postao jeftin. NUNS zahteva od policije da zastiti Gordanu Igric i njenu porodicu od pretnji i maltretiranja lica koja su osumnjicena za ratne zlocine i njihovih agenata na teritoriji SRJ, kaze se na kraju saopstenja.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /