Subota, 25. oktobar 1997.

SMENJENA PREDSEDNICA VRSACKE OPSTINE DRAGICA STANOJLOVIC

Leva koalicija i SPO zajedno

Za novog predsednika kespresno izabran Jovica Zarkula iz leve koalicije, a za potpredsednika Zarko Pantin iz SPO, cime je i definitivno izbrisana pobeda "Zajedno" na izborima

Vrsac. - Dragica Stanojlovic, predsednica Skupstine opstine Vrsac, smenjena je juce neocekivanim uvrscivanjem nove tacke dnevnog reda na sednici Skupstine opstine. Predlagaci (SPO i SPS-JUL) trazili su po hitnom postupku raspravu o uklanjanju poslednje, formalne tekovine nekadasnje vlasti koalicije "Zajedno" u ovom gradu - predsednice opstine. Iako osporavan iz vise razloga, od nepotpunosti predloga, preko osporavanja hitnosti do zamerki da je obrazlozenje predloga zapravo subjektivna tvrdnja a ne objektivno stanje, 24 od 42 odbornika glasalo je izmenu dnevnog reda i postavljanje pitanja poverenja predsednici opstine. Pokusaj predsednice da predlog ne uvrsti u dnevni red zbog nekompletnosti dokumentacije odbornici su okarakterisali kao krsenje Poslovnika.

Vec danas vlast "Zajedno" u vrsackoj opstini pripada proslosti. Socijalisti mimo volje biraca imaju vecinu u Skupstini, predsednika, potpredsednika i Izvrsni odbor.

- Razlozi za moju smenu predstavljaju spisak ortodoksnih lazi, vi to znate i neka to bude odlika vaseg moralnog lika! - porucila je sada vec bivsi gradonacelnik Vrsca Dragica Stanojlovic odbornicima SPO i leve koalicije, koji su je smenili bez rasprave.

U nastavku sednice, novi predsednik izabran je brze i efikasnije nego sto je bivsi smenjen. Jovica Zarkula, bivsi nacelnik vrsacke policije i predsednik Odbornickog kluba leve koalicije bice novi predsednik opstine. Za potpredsednika je izabran Zarko Pantin, otpravnik vozova i odbornik SPO.

Ovakvim ishodom za sada je stavljena tacka na politicka previranja u Vrscu, volja biraca sa novembarskih izbora nije ispostovana a vrsacki politicki salto mortale pokazao je fakticki znacaj precutne koalicije SPS-SPO.

S. Zivanov

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /