Ponedeljak, 27. oktobar 1997.

OTVORENO PISMO PREDSEDNISTVA DS V. D. DIREKTORA I GLAVNOG I ODGOVORNOG UREDNIKA BEOGRADSKE TV STUDIJA B

Kojadinovicev potez vrhunac zloupotrebe

Beograd. - Povodom odluke Upravnog odbora Studija B da u informativnim emisijama ne objavljuje saopstenja i konferencije za stampu Demokratske stranke, Predsednistvo Demokratske stranke uputilo je otvoreno pismo Draganu Kojadinovicu, vrsiocu duznosti direktora i glavnog i odgovornog urednika Studija B, u kome se izmedju ostalog navodi:

"Gospodine Kojadinovicu,

Izbacivanje Demokratske stranke iz programa Studija B predstavlja vrhunac zloupotrebe ove informativne kuce zarad politickih obracuna.

Podsecamo Vas da je Studio B gradska televizija, a da Demokratska stranka predstavlja najjacu politicku stranku u gradskoj skupstini, koja je osnivac Studija B.

Da li smatrate da je normalno da za najbrojniju stranku u Beogradu nema mesta na Studiju B, za koji ste Vi rekli da pripada svim Beogradjanima. Stvaranje koalicije SPO, SPS, SRS jeste politicka cinjenica, ali Vas upozoravamo da ste upravo Vi licno upotrebljeni za staljinisticko gusenje slobode informisanja u Beogradu.

Svojim postupkom stvorili ste paradoks da Beogradjani sada vise veruju svim ostalim informativnim programima nego Studiju B.

Smatrajuci Vas za novinara profesionalca, ubedjeni smo da cete upravo najvecu stetu zbog ovakve odluke upravo trpeti Vi, jer politicari koji su smislili ovakvu odluku odavno nemaju obraz, a na zalost Vi ste sami dozvolili da ukaljaju i Vas obraz.

Kao sto Vam je poznato iz prethodnih godina, nijedan oblik medijske blokade ne moze dugo da traje i uvek se kao bumerang vrati onima koji guse slobodu i elementarna gradjanska prava", kaze se u prekjucerasnjem pismu iz DS.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /