Ponedeljak, 27. oktobar 1997.

OSTAVKA NEBOJSE VELICKOVICA, UREDNIKA U NISKOJ TELEVIZIJI

Sada NTV vodi socijalisticki kadrovki tim

Nis. - Urednik informativne emisije Telepres 2 na niskoj Televiziji (NTV) Nebojsa Velickovic podneo je ostavku na tu fuknciju, saopstio je juce Informativni odbor te kuce, ciji je, inace, osnivac Skupstina grada.

Prema tom izvoru, Velickovic je podneo usmenu ostavku pred pocetak vikenda jer "nije imao ni miminum autonomije u uredjivanju pomenute informativne emisije", ciji sadrzaj je u potpunosti odredjivala zamenik glavnog i odgovornog urednika NTV Sandra Stamenkvic. On je podneo ostavku i zato sto su na udarna uredjivacka i novinarska mesta "vraceni gotovo svi televizijski kadrovi" koji su dominirali u vreme kada su Nisku televiziju kontrolisali lokalni socijalisti. Pre Velickovica, ostavku je podneo i urednik Informativnog programa NTV Dragan Stamenkovic, zbog "neslaganja sa nacinom sprovodjenja uredjivacke politike", dok je urednik specijalnih emisija u Informativnom programu Nikola Djuric smenjen sa ove funkcije tako da su svi nosioci Informativnog programa te kuce od dolaska koalicije "Zajedno" na lokalnu vlast ostali izvan vodeceg uredjivackog tima.

Kadrovska pomeranja vodecih novinara Informativnog programa NTV usledila su nakon imenovanja beogradskog novinara Vojkana Milenkovica za glavnog i odgovornog urednika. Milenkovic je, pred pocetak nedavne predizborne kampanje, za svog zamenika imenovao Sandru Stamenkovic, koja je kao pripadnik SPS tu funkciju na NTV obavljala i u vreme dok su lokalnu vlast imali socijalisti, na celu sa predsednikom Gradskog obora te partije Miletom Ilicem. I na ostalim urednickim mestima u vodecim rubrikama (skupstinska i privredna) ili informativnim emisijama (Telepres) postavljeni su novinari koji su bili eksponenti ranije socijalisticke vlasti.

Predstavnici Demokratske stranke najavili su da ce na sednici Upravnog odbora Info Nisa zatraziti raspravu o odgovornosti Milenkovica za "pad kvaliteta i gledanosti programa" jer je Gradski odbor ove partije zakljucio da nije zadovoljan programom ove medijske kuce. Predstavnici SPO su najavili da ce na istoj sednici koja bi trebalo da bude odrzana u toku ove nedelje Milenkovica "braniti svim sredstvima".

Z. Miladinovic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /