Ponedeljak, 27. oktobar 1997.

BILJANA PLAVSIC O AKTUELNOJ POLITICKOJ SITUACIJI U RS

Najgora je zloupotreba naroda

Bijeljina, FoNet. - Predsednica Republike Srpske Biljana Plavsic govorila je u subotu na javnoj tribini u Bijeljini, pred velikim brojem gradjana, o aktuelnoj politickoj situaciji u RS. Potvrdjujuci da ce se parlamentarni izbori u RS odrzati 23. novembra, Plavsic je istakla da je osnovna greska Srpske demokratske stranke - kojoj je donedavno i sama pripadala, kako je rekla, "i srcem i razumom" - sto je "zaboravila da treba da postoji zbog naroda, ponasajuci se tako kao da narod postoji zbog SDS".

Plavsic je naglasila da je kriminal doprineo slabljenju morala boraca i da je to doprinelo srpskim vojnickim porazima od Republike Srpske Krajine, preko Bihaca do Bosanske krajine i gubljenju srpskih teritorija.

"To se nastavilo, pa je i posle Dejtona postojala opasnost da na taj nacin izgubimo RS. To se moralo preseci, jer bismo na taj nacin ispraznili ovu teritoriju. Svako suprotstavljanje medjunarodnoj zajednici i izazivanje medjunarodnih mirovnih posrednika od strane neodgovornih politicara skupo placa narod. Zloupotreba naroda je nesto najgore sto sam videla u poslednjih godinu dana. Mi ne smemo dozvoliti da Srbi napuste ovaj prostor, kao sto su svojevremeno napustali Kosovo", rekla je Plavsic na tribini u Bijeljini.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /