Cetvrtak, 4. septembar 1997.

PREDSEDNIK SRJ JUCE PRE PODNE RAZGOVARAO SA VESTENDORPOM I KLAJNOM, A POSLE PODNE SA KRAJISNIKOM, KLICKOVICEM I KALINICEMU RS

Milosevic: Celoviti izbori kljuc uspeha Dejtona

Beograd, Beta. - Predsednik SR Jugoslavije Slobodan Milosevic juce je razgovarao s Visokim predstavnikom medjunarodne zajednice u BiH Karlosom Vestendorpom i njegovim zamenikom Zakom Klajnom. U razgovoru su razmotrena pitanja koja se odnose na implementaciju Dejtonskog sporazuma. Predsednik Milosevic je naglasio da kriza u Republici Srpskoj iziskuje politicko resenje, i da se ono moze postici samo kroz celovite izbore pod nadzorom OEBS-a kao objektivnog i demokratskog puta za proveru politicke volje biraca kojom se obezbedjuju stabilnost, kontinuitet i normalno funkcionisanje institucija u tom entitetu. U nastalim okolnostima jedino celovitim izborima se osigurava nepristrasan pristup sto je kljuc uspeha dejtonskog procesa, rekao je Milosevic.

Izrazeno je uverenje da ce u realizaciji tih ciljeva biti ostvarena uspesna saradnja, poverenje i razumevanje sa medjunarodnim timom na celu sa Karlosom Vestendorpom i Zakom Klajnom.

Slobodan Milosevic je juce posle podne razgovarao u Beogradu sa predsednikom Republike Srpske u Predsednistvu BiH Momcilom Krajisnikom, premijerom RS Gojkom Klickovicem i predsednikom Skupstine RS Draganom Kalinicem. Najveca paznja u razgovoru posvecena je prevazilazenju krize u RS i naporima za dalje uspesno sprovodjenje Dejtonskog sporazuma.

Milosevic se zauzeo za aktivno ucesce predstavnika RS u zajednickim institucijama BiH, kao i za ucesce gradjana i institucija RS u pripremama i sprovodjenju predstojecih izbora, navodi se u saopstenju iz Milosevicevog kabineta.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /