Cetvrtak, 4. septembar 1997.

GRADSKI ODBOR DEMOKRATSKE STRANKE

Pritisak Republike na Beograd sve zesci

- Sa predizbornom kampanjom Republika Srbija otpocela je pritisak na Beograd na tri nivoa i to atakom na uvoz autobusa, zatvaranjem dve gradske deponije i pripremama strajkova u sprezi sa drzavnim sindikatima, rekao je juce na konferenciji za novinare Srdja Popovic, portparol GO DS.

Prema njegovim recima, za svih deset autobusa, koji su krenuli iz Berlina za Beograd, gradske vlasti su pripremile dokumentaciju, dok neophodne papire nisu imali carinici na Kelebiji, jer su tako odlucili Savezna uprava carina i Mihalj Kertes. Tako nerazumna odluka doneta je zbog revansizma prema Beogradjanima, kojima SPS ne moze oprostiti zimske demonstracije, ocenio je Popovic.

- Ministarstvo za zastitu zivotne sredine donelo je odluku da zatvori dve gradske deponije, i ukoliko se to dogodi, gradjanima jedino preostaje da smece i sut odloze pred vrata kabineta ministra Jordana Aleksica, jer nece imati drugi izbor, zakljucio je Popovic.

Sto se tice priprema strajkova u javnim gradskim preduzecima od strane SPS i drzavnih sindikata, oni su takodje deo politickog marketinga, jer su plate u tim firmama za 20 procenata vise u odnosu na republicki prosek. Predesednici sindikata "Gradske cistoce" i "Gradskog saobracajnog preduzeca", radeci u sprezi sa rezimom, idu direktno protiv interesa radnika, koje navodno zastupaju, naglasio je predsednik GO DS.

Velimir Radosavljevic, predsednik Upravnog odbora "Infostana", rekao je da je to preduzece izvrsilo konacan obracun po kome stotini hiljada gradjana treba isplatiti 11 miliona dinara, dok 300 hiljada gradjana duguje "Infostanu" 16 miliona dinara.

Prema njegovim recima, prilikom obracuna nikakva kamata nije zaracunata, iako su dugovanja bila visemesecna, jer je "Infostan" vodio racuna o slaboj plateznoj moci gradjana.

N. Preradovic

Licna sujeta zaustavila autobuse

Deset autobusa iz Berlina, koje je Beograd dobio na poklon, nije krenulo sa granice zbog licne sujete ljudi, koji i ne koriste javni prevoz, nego luksuzne limuzine. To su Mihalj Kertes i Slobodan Milosevic, koji ne mare za interese Beogradjana. Prema tvrdnjama vozaca koji su dovezli autobuse do granice, vozila su u dobrom stanju, jer Nemacka ne poklanja bilo sta, rekao je Popovic.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /