Cetvrtak, 4. septembar 1997.

GRADSKI ODBOR JUGOSLOVENSKE UDRUZENE LEVICE

Pobeda leve koalicije je pobeda Srbije

- Pobeda leve koalicije na predstojecim izborima znacice pobedu Srbije, koja krece da zivi normalnim zivotom. JUL se i pre izbora oseca pobednikom, jer se u toku trogodisnjeg postojanja pokazalo da su sve ideje JUL-a postepeno preuzimale i uvrstavale u svoj program druge stranke, ocenio je juce na konferenciji za novinare Slobodan Cerovic, predsednik GO JUL-a.

- Mnoge stranke i politicki lideri uzeli su cak 90 odsto ideja iz programa JUL-a, jer mi menjamo drustvo u pozitivnom smislu, kazao je Cerovic i izrazio nadu da ce SRJ krenuti putem reformi.

Prema njegovim recima, izborna kampanja protice u redu, a napade na ljude koji su lepili plakate te stranke okarakterisao je kao napad na Srbiju.

Predsednik GO JUL-a rekao je ta stranka zadovoljna podelom mesta u zajednickoj izbornoj listi SPS - JUL - ND, jer se nije "islo na broj, nego kvalitet kandidata".

Ivan Nedeljkovic, predsednik Udruzenja deviznih stedisa rekao je da ce to udruzenje podrzati kandidaturu Zorana Lilica na predstojecim izborima, jer je on izjavio "da ce pitanje stare devizne stednje biti reseno diplomatski i pametno, te da devizna stednja ne moze biti problem".

- "Privredna banka", "Komercijna banka", "Beobanka", "Agrobanka" isplacuju novac svojim deviznim stedisama po odredjenim spiskovima, a za to sto stedise ne mogu raspolagati sopstvenim novcem krivi su oni "koji su 27. aprila 1991. godine uveli sankcije sopstvenom narodu, a iz te garniture nijedan politicar nije u sadasnjoj postavi vlasti u SRJ".

N. P.

Djindjiceva izjava smesna

Sto se tice uvoza deset autobusa i problema zbog koga vozila stoje na granici, Cerovic je rekao da je greska iskljucivo do Skupstine grada, koja nije pripremila neophodnu dokumentaciju.

- Zoran Djinidjic, gradonacelnik Beograda dize politicku galamu, a njegova izjava da je posredi obracun rezima sa gradjanima zbog zimskih demonstracija je smesna. Uvoz autobusa i svega drugog mora za gradsku upravu da bude rutina, a ne da se dize bespotrebna medijska prasina, kazao je Cerovic.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /