Cetvrtak, 4. septembar 1997.

U SUBOTU, 6. SEPTEMBRA, POTPISIVANJE UGOVORA O IZGRADNJI GRADA NAUKE, TEHNIKE, INFORMATIKE I MENADZMENTA

Na Drini - Slobomir

Investitori Slobodan i Mira Pavlovic zele da mladi strucnjaci iz Republike Srpske nadju zaposlenje u ovom gradu i da ne moraju vise da prodaju svoju pamet po svetu

Bijeljina, FoNet. - Predstavnici Vlade Republike Srpske i Kompanije "Drina river bridz" iz Beograda trebalo bi da u subotu, 6. septembra, potpisu ugovor o izgradnji Slobomira, javlja danas Srna. Prema recima predsednika Vlade Gojka Klickovica, ugovor o izgradnji ovog grada bice potpisan u semberskom selu Popovi, rodnom mestu srpskih dobrotvora Mire i Slobodana Pavlovica, biznismena iz Cikaga.

Za buduci grad Slobomir Vlada RS obezbedila je 40 hektara zemljista pored Drine i omogucila blagovremeno pribavljanje neophodne dokumentacije. Slobomir ce biti grad nauke, tehnike, informatike i menadzmenta, i omogucice zaposlenje za oko 8.000 radnika. Kamen temeljac za ovaj grad postavljen je pre godinu dana.

Investitori Slobomira, Slobodan i Mira Pavlovic, izjavili su za Srnu da im je zelja da mladi strucnjaci iz RS nadju zaposlenje u ovom buducem modernom gradu, i da ne moraju vise ici u svet da prodaju svoju pamet. "Ime gradu su dali Srbi iz Cikaga, jer Slobomir simbolizuje ono sto je nasem narodu sada najpotrebnije - mir i slobodu", rekla je Mira Pavlovic.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /