Cetvrtak, 4. septembar 1997.

DSS POZVALA GRADJANE DA 21. SEPTEMBRA OSTANU KOD KUCE

Izbore ce bojkotovati najmanje milion i po biraca

OEBS u delikatnoj situaciji, jer Milosevic nije ispunio nista iz Gonsalesovog izvestaja kad je u pitanju sloboda medija, izjavio Milorad Jovanovic, portparol DS

Beograd. - Oslonac Demokratske stranke Srbije u antiizbornoj kampanji su, pre svega, gradjani. Zbog toga i vlada veliko interesovanje za nase tribine i pojavljivanje na lokalnim medijima - rekao je na jucerasnjoj konferenciji za stampu portparol Demokratske stranke Srbije Milorad Jovanovic, naglasivsi da je gostovanje lidera stranke Vojislava Kostunice na TV Pancevo, zbog prevelikog interesovanja, moralo biti produzeno. Prema njegovim recima, gradjani u najvecoj meri razumeju razloge bojkota predstojecih republickih izbora.

- Prvi put se kod gradjana primecuje dodatni motiv za bojkot a to su slogani stranaka i njihovih predsednickih kandidata koji ucestvuju na izborima. Svi dobro znaju da je bezocna laz to sto ti kandidati obecavaju. Medjutim, iako rezimski mediji, pre svih RTS i "Politika", ne izvestavaju s nasih konferencija za stampu ili nekih skupova, sto bi da zivimo u normalnoj drzavi bilo sasvim normalno, situacija ni sa lokalnim medijima nije "ruzicasta". Naime, vecina lokalnih medija, ciji su vlasnici privatna lica ili opstine, nalaze se pod velikim pritiskom rezima. Rezim im preti ukidanjem frekvencija pa cak i gasenjem stanica ako budu objavljivale izvestaje o strankama koje bojkotuju izbore. OEBS je zato u veoma delikatnoj situaciji, jer Milosevic nije ispunio nista iz Gonsalesovog izvestaja kad je u pitanju sloboda medija - rekao je Jovanovic.

Za Demokratsku stranku Srbije, po Jovanovicu, najveci problem u antiizbornoj kampanji predstavlja Republicka izborna komisija, najnovijom pretnjom po pitanju bojkota izbora. "Zbog toga cemo i mi pokrenuti spor, pred Ustavnim sudom, protiv Balse Govedarice i njegove ekipe", najavio je portparol DSS.

Odgovarajuci na pitanje novinara koliko ce biraca, po njemu, bojkotovati izbore, Jovanovic je odgovorio "najmanje milion i po biraca, sto ce biti dovoljano da izbori ne budu legitimni".

- Pozivamo gradjane da 21. septembra, bez ikakvog straha, ostanu u svojim kucama i taj dan provedu sa svojim ukucanima ili da izadju na neka dogadjanja u organizaciji stranaka koje ce bojkotovati izbore. Nemojte izaci na ove i ovakve namestene izbore, jer ako sada propustimo sansu, nikada necemo imati fer i postene izbore, niti cemo u dvadeset prvi vek uci kao demokratska zemlja - rekao je na kraju portparol Demokratske stranke Srbije.

V. Dj.

"Ubedjen sam u Draskovicev debakl"

- Gradjani vrlo dobro znaju da americki predsednik Bil Klinton nece pasti pred Draskovica na kolena i zatraziti oprostaj zbog spoljnog zida sankcija nasoj zemlji. Zbog toga sam ubedjen da ce Vuk Draskovic doziveti pravi debakl na predstojecim republickim izborima - rekao je Milorad Jovanovic odgovarajuci na pitanje novinara o izbornim sansama predsednickog kandidata Srpskog pokreta obnove.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /