Cetvrtak, 4. septembar 1997.

PRVI PROMOTIVNI MITING SPS U NEGOTINU

Lilic obecao dve zetve

Na Trgu Djordja Stanojevica, umesto najavljenog velicanstvenog skupa, prisustvovalo samo dve hiljade ljudi

Negotin. - Socijalisticka partija Srbije zapocela je svoju predizbornu kampanju u Negotinu rodnom kraju Zorana Lilica, kandidata za predsednika Srbije. Ocekivanja da ce se u ovoj opstini, u kojoj socijalisti redovno pobedjuju na izborima, organizovati velicanstveni miting, poput onih u proslosti, izjalovila su se. Mitingu na Trgu Djordja Stanojevica u centru Negotina prisustvovalo je samo 2.000 pristalica SPS, a medju njima bilo je bar cetvrtina radoznalaca.

Mitingu su prisustvovali svi iz vrha stranke izuzimajuci jedino predsednika Slobodana Milosevica. Pored Zorana Lilica, bili su tu generalni sekretar partije Gorica Gajevic, potpredsednici Milorad Vucelic, Dusan Matkovic, Zivadin Jovanovic i Nikola Sainovic, i svi kandidati na listi u izbornoj jedinici 18 za region Zajecar i Bor, na celu sa Zoranom Sokolovicem.

- Dosli smo u istorijski Negotin da krenemo putem pobede za Srbiju. Mi zaista imamo nameru da zapoceto i zavrsimo. Iza nas su ostale godine teskoca, sankcije, ratno okruzenje, inflacija i negativna kretanja, nezaposlenost. Sada je to iza nas zahvaljujuci politici Slobodana Milosevica. Nas cilj je bogata Srbija, Srbija u Evropi. Ulozili smo 260 miliona dinara u privredu, ocekujemo od toga prihod od preko milijardu i 200 miliona. To je nas put. Danas u Negotinu ministar Babovic otvara radove na navodnjavanju negotinske nizije gde cemo imati dve zetve - rekao je Zoran Lilic.

J. Pe.

"Kuj ce da trosi metak na njega"

Seljak iz jednog planinskog krajinskog sela, videvsi grupu milicionera iz obezbedjenja Zorana Lilica, prolazeci pored njih upita: "Sta ste se toliko okupili momci?"

"Cuvamo Lilica", odgovori jedan od njih.

"Pa, kuj ce da trosi metak na njega", upita seljak i ne sacekavsi odgovor nastavi svoj put.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /