Cetvrtak, 4. septembar 1997.

KOALICIJA "VOJVODINA" O PREDSEDNICKIM KANDIDATIMA

Udruzenje simpatizera Slobodana Milosevica

Mile Isakov: Da nema autonomasa udruzenje bi se moglo lepo dogovoriti. Ratko Filipovic: Sada nas napada i Vuk Draskovic. Dragan Veselinov: Vojvodjanski Srbi garancija jedinstva Vojvodine sa Srbijom

Novi Sad. - Svima je jasno da Vuk Draskovic vise nije opozicija, on deluje sinhronizovano s rezimom i govori iste price kao i oni. Za Seselja odavno znamo da je udarna pesnica rezima, a zna se i na kojim funkcijama su pre bili Covic i Obradovic. Trenutno jedina prava opozicija u zemlji je koalicija "Vojvodina" - stav je predsednikckog kandidata Mileta Isakova, izrecena na jucerasnjoj konferenciji za novinare koalicije "vojvodina". - Da nema autonomasa koji se zalazu za decentralizaciju i kontrolu vlasti, udruzenje simpatizera Slobodana Milosevica bi se moglo izmedju sebe lepo dogovoriti - istakao je Isakov, dodavsi da bi time ostalo sve po starom.

- Navikli smo se da budemo meta napada, a sada se u to ukljucio i Vuk Draskovic. Sa velikim delom njegovog programa, kao sto je zalaganje za monarhiju, vaskrsenje ravnogorskog pokreta, mi se ne slazemo. On se sa nama takodje neslaze, protiv je autonomije vojvodine, ali to ne sme javno da kaze, pa direktno u izbornoj kampanji laze. Izmislio je da se mi zalazemo za drzavu u drzavi, da smo separatisti - rekao je jedan od lidera koalicije "Vojvodina" Ratko filipovic. On je obavestio novinare da su i najdirektnije poceli napadi na terenu: - SPS i JUL u Sremu lepe plakate preko plakata koalicije "Vojvodina", ali ne i preko plakata Srpskog pokreta obnove. Nas dok plakatiramo kontrolise milicija, a oni slobodno lepe svoje raznobojno cvece - dodao je, iskakavsi da su se u Zrenjaninu pojavile neke fantomske liste na kojima pise koalicija "Vojvodina" - za Jugoslaviju. - To je nepostojeca organizacija - rekao je.

- Vuk je u Vranju, a i nedavno u Somboru, optuzio koaliciju "Vojvodina" da hoce da istrgne Vojvodinu iz Srbije. Pritom je zaboravio da su vojvodjanski Srbi najveca garancija jedinstva Vojvodine sa Srbijom. On svojim nastupom samo pomaze Draganu Tomicu da se vojvodjansko zito prodaje preko vranjskih trgovaca - rekao je predsednik Narodne seljacke stranke Dragan Veselinov.

S. Ja.

Zar parnjacom u 21. vek?

- Koalicija "Vojvodina" je napravila metaforu od price da je Vojvodina lokomotiva Srbije, time sto smo istakli da onda i masinovodja, to jest predsednik Republike, treba da bude iz pokrajine. Socijalisti su hteli da nam doskoce, pa su rekli da predsednicki kandidat moze eventualno da bude lozac - rekao je Mile Isakov ocenjujuci tu pricu kao tuznu, a ne smesnu, jer se u "njoj prepoznaje sav jad i beda politike koju rezim vodi". - Na ulazu u 21. vek oni pricaju o parnoj lokomotivi. S parnjacom bi oni u novi vek i u Evropu. E, to ne moze - istakao je Isakov, podvukavsi da oni u "Vojvodini" govore o elektronskim masinama.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /