Petak, 5. septembar 1997.

OKRUGLI STO STRANAKA KOJE BOJKOTUJU IZBORE

Glasanje - jos jedna farsa

I ovog puta ce manje od trecine birackog tela nametnuti svoju volju vecini - rekao dr Radoslav Borota

Stranke koje bojkotuju izbore uverene su da na njih nece izaci ni 50 odsto biraca, ali u svesne da ce socijalisti, u saradnji sa onima koji izlaze na izbore, odgovarajucim racunskim operacijama ipak dokazivati da je izasao neophodan broj biraca - receno je juce na okruglom stolu u sedistu Narodne radikalne stranke, kojem su prisustvovali i predstavnici Demokratskog centra, Saborne narodne stranke, Gradjanskog saveza Srbije i Demokratske stranke Srbije.

- Izlazak na izbore bio bi izdaja gradjana koji su protestovali prosle zime - rekao je predsednik GO NRS Nikola Tanurdzic, istakavsi da ce levica na predstojecim izborima izvojevati Pirovu pobedu.

Sekretar GO NRS Jovo Kokic rekao je da se socijalisti, boreci se za vlast, bore za ocuvanje nezakonski stecene licne imovine. Po recima Vojislava Bokvalca, predsednika GO GSS, njegova stranka je odstampala 20 hiljada letaka s parolom "Neposteni izbori - lopovska vlast" i proverom u vecim zgradama ustanovila da ih vecina gradjana cita sa interesovanjem, a samo dvoje od 50 ljudi ih baca bez citanja.

- Neizlazak na izbore je borba za demokratsku Srbiju, za izgradnju demokratskih institucija i demokratsku izbornu proceduru - rekao je dr Radoslav Borota, predsednik GO DC, istakavsi zajednicko zalaganje prisutnih da se donese izborni zakon koji ce omoguciti da parlament verno preslikava raspolozenje birackog tela. I ovom prilikom ce manje od trecine birackog tela nametnuti svoju volju vecini - rekao je Borota.

- Predstojeci izbori bice jos jedna komunisticka farsa - smatra predsednik GO SNS Nada Todorov.

Potpredsednik SNS dr Vojislav Nedeljkovic upoznao je prisutne da ce Srpski kongres ujedinjenja, koji okuplja najvidjenije Srbe u SAD, zatraziti od predsednika Klintona da Amerika ne prizna rezultate izbora. Socijalisti ce svakako obezbediti 131 mesto u parlamentu, smatra Djordje Nedeljkovic, predsednik Okruznog odbora SNS za Juznu Backu, a ostale stranke ce dobiti vise glasova nego sto bi dobili da nema bojkota.

- Ako socijalisti ne bi obezbedili vecinu, Ratko Markovic bi izborni zakon povezao sa samoupravnim sporazumima i drustvenim dogovorima iz sedamdesetih godina, pa bi sve ipak bilo po njihovom - rekao je Nedeljkovic.

Predstavnici gradskih odbora DSS, NRS, SNS, DC i GSS dogovorili su se o koordinaciji akcije kojima ce pozivati gradjane da bojkotuju predstojece izbore.

M. R.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /