Petak, 5. septembar 1997.

SPS OPTUZIO OPOZICIONE STRANKE DA PREUZIMAJU NJIHOVE IZBORNE SLOGANE

Draskovic samo v.d. kandidat

Povodom pojave Milosevicevih plakata, portparol SPS Ivica Dacic istakao da je za koaliciju SPS-JUL-ND "velika stvar sto je Milosevic nosilac liste"

Beograd. - Iz izvoda govora Zorana Lilica u Negotinu pogresno je u medijima prezentirana recenica o inflaciji u nasoj zemlji - rekao je juce portparol SPS Ivica Dacic, naglasavajuci da je predsednicki kandidat levice rekao da se svetu mozemo pohvaliti sa tri, a ne trideset odsto inflacije, kako je veliki broj medija objavio.

Socijalisticka partija Srbije nema poseban predizborni program koji bi imao cilj da zavara birace, vec po recima Dacica, SPS vodi predizbornu kampanju sedam godina. "Doslednost politike, rezultati koje smo postigli, ciljevi koje smo postavili, razlog su zbog cega ocekujemo ubedljivu pobedu nasih poslanickih kandidata i predsednickog kandidata Zorana Lilica", istakao je Dacic. On je optuzio "mnoge opozicione stranke" da preuzimaju slogane i parole socijalista, koje su koristili na prethodnim izborima.

- Potvrdice se na predsednickim izborima da ce Vuk Draskovic u skladu sa svojim inicijalima, biti samo v.d. predsednicki kandidat - prognozirao je portparol SPS, nazivajuci izradu zlatnika sa likom Draskovica "sitnisom politickog zivota". Odgovarajuci na pitanja novinara o plakatima sa likom predsednika SRJ Slobodana Milosevica, Dacic je rekao da ce biti jos plakata sa razlicitim idejnim resenjima, ne zaboravljajuci da istakne da je za jednu politicku listu "velika stvar sto je Slobodan Milosevic nosilac, jer je on licnost sa najvisim autoritetom i to predstavlja prednost za listu SPS-JUL-ND". Portparol SPS nije precizno odgovorio na pitanje da li ce Milosevic direktno ucestvovati u kampanji levice, jer je to stvar "Miloseviceve licne odluke".

Komentarisuci situaciju u Republici Srpskoj i "krizu" u Crnoj Gori, Dacic je rekao da je stav SPS da se problemi mogu prevazici samo kroz celovite izbore pod nadzorom OEBS. "Predsednik Milosevic je odavno zvao Biljanu Plavsic na razgovor u Beograd i ona je to nekoliko puta odbila", rekao je Dacic, negirajuci vesti da je predsednik SRJ trebalo da otputuje u Banjaluku prethodne nedelje. Zamoljen da prokomentarise potpisivanje sporazuma DPS i crnogorske opozicije, portparol SPS je rekao da je to sporazum "dela DPS i opozicije, koji pokazuje ko je kome naklonjen". On je ponovio da SPS interesuje "DPS na celu sa Momirom Bulatovicem, koji se zalaze za ocuvanje SRJ".

J. Ko.

Iznervirani portparol

Govoreci o reformama koje sprovodi rezim u Srbiji i "njihovom uspesnom ostvarivanju", Dacic je prekinut pitanjem novinara kada ce biti vidljivi prvi rezultati, vidno iznerviran podsetio novinare da zive u zemlji koja je prezivela 5 godina sankcija, "ono sto niko drugi nije preziveo." Nakon odgovora, usledio je prigusen smeh nekolicine izvestaca, sto je portparol SPS iskoristio za kritiku novinara iz "opozicionih medija" optuzivsi ih da na "konferencije opozicionih stranaka idu da im se ulaguju i da je njemu dobro poznato za koga ce oni glasati".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /