Petak, 5. septembar 1997.

SRPSKA RADIKALNA STRANKA

Ni koalicije nisu iskljucene

Svi predsednicki kandidati, osim Lilica, Draskovica i mene, "u ulozi Seceroskog", izjavio lider radikala Vojislav Seselj

Beograd. - Ako slucajno bude drugog kruga predsednickih izbora, bice to takmicenje izmedju Srpske radikalne stranke i zajednickog kandidata levog bloka i Srpskog pokreta obnove, ma ko on bio - rekao je Vojislav Seselj, predsednik SRS na jucerasnjoj konferenciji za novinare, dodajuci da su svi ostali predsednicki kandidati, osim Zorana Lilica, Vuka Draskovica i njega, "u ulozi Seceroskog". Seselj je dodao da radikali ne iskljucuju mogucnost sklapanja koalicije, ukoliko ne budu u mogucnosti da sami formiraju vladu, ali da ce taj savez biti sklopljen sa nekom manjom strankom.

Lider radikala zalozio se za raspisivanje kompletnih izbora u Crnoj Gori ("jer zakon ne predvidja mogucnost da podele poslanicke grupe") i Republici Srpskoj. Zahtevajuci odlaganje lokalnih izbora u RS i odrzavanje izbora na svim nivoima, Seselj je procenio da se "Amerikanci boje predsednickih izbora u RS, jer Biljana Plavsic na njima nema nikakvih sansi".

Seselj je istakao da su "radikali uvek u prvim redovima ucestvovali u svim akcijama srpskog naroda u Republici Srpskoj", ali da su u pitanju bili lokalni clanovi stranke, a ne ljudi iz Srbije, kao sto se navodi u medijima. Komentarisuci najave prema kojima "Sfor ubuduce nece trpeti nikakve provokacije ili zastrasivanja", on je rekao da su "pretnje Srbima pucnjavom isto sto i pretnje mecki resetom".

- Da puca na mirne demonstrante moze samo neko ko pripada zlocinackoj organizaciji - rekao je predsednik SRS i naglasio da je "Ricard Holbruk najobicniji zlocinac".

"Vladacemo sledecih sto godina"

Upitan za komentar najava da ce rezim, u slucaju da on prodje u drugi krug izbora, otvoriti "dosije Seselj", lider SRS je rekao da je to "smesno", jer je on "poznat javnosti kao jedan od prvih antikomunistickih pobunjenika i borac za demokratiju i nacionalni interes". Seselj je izrazio i uverenje da ce radikali, ako osvoje vlast, biti toliko uspesni da se "za sledecih sto godina nece naci niko da ih obori".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /