Petak, 5. septembar 1997.

GRADJANSKA INICIJATIVA ZA BOJKOT IZBORA OBJAVILA "PROGRAM" RADA

Stihovima protiv straha

Beograd. - Gradjanska inicijativa za bojkot izbora - pokret u kojem su okupljeni pojedinci, uglavnom iz sveta nauke i umetnosti - najavila je niz akcija kojima ce do izbora, 21. septembra, gradjanima Srbije obrazlagati zbog cega na te izbore ne treba da se izadje.

Na jucerasnjoj konferenciji za novinare govorili su kompozitor Zoran Hristic, glumci Branislav Lecic, Branko Vidakovic, Tanasije Uzunovic, Ljubivoje Tadic, istoricar Milan St. Protic i Predrag Bajcetic, najavljujuci da ce se za demokratsku Srbiju boriti na svoj nacin: - Mi necemo drzati govore, nego cemo kazivati stihove, organizovati knjizevne veceri i druge kulturne manifestacije - najavio je Tadic.

Iduceg cetvrtka na Trgu republike bice odrzan program "Osvetlimo Srbiju", a Zoran Hristic otkrio je "tajnu" koju je do juce cuvao - organizuje "festival bubnjara" u trajanju od sedam dana po gradovima Srbije, da bi finale bilo odrzano 21. septembra, na centralnom beogradskom trgu.

Ljubivoje Tadic je rekao da je vec obisao mnoge gradove u Srbiji i uverio se da medju ljudima vlada strah, jer ih vlast zastrasuje da ce ostati bez posla ukoliko ne izadju na izbore i glasaju za aktuelni rezim. Akcija koju je Gradjanska inicijativa pokrenula treba da ljude ohrabri da se tome usprotive.

Vidakovic je naglasio da nece nikoga terati da ne glasaju, ali one koji su resili da izadju na izbore moli da makar glasaju za promene. "Oprosti im Boze, ne znaju sta rade", zakljucio je St. Protic.

LJ. G.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /