Subota, 6. septembar 1997.

DRAGISA BURZAN, POTPREDSEDNIK SDP CRNE GORE

Milosevic i Tudjman postigli sporazum o Prevlaci

Podgorica. - Problem Prevlake je u formalnom smislu rijesen. Sporazum su postigli Slobodna Milosevic i Franjo Tudjman i ceka se povoljna prilika da on u nekom obliku bude objelodanjen - rekao je na jucerasnjoj konferenciji za novinare Dragisa Burzan, potpredsjednik Socijaldemokratske partije Crne Gore, pozivajuci se na svoj dobro obavijestene izvore.

Sporazumom je, tvrdi Burzan, precizirano da nema promjena granica izmedju Hrvatske i Crne Gore (Jugoslvije), da se ovo podrucje, sa Bokokotorskim zalivom na crnogorskoj strani, demilitarizuje, da se uspostavi rezim slobodne plovidbe i da se ekonomski artikulise kao atraktivan turisticki reigon. Hrvati koncept tog dogovora vec realizuju, ulazuci znatna sredstva u turisticki razvoj Prevlake i njene okoline.

Prema tvrdnjama Burzana, dogovor izmedju Slobodana Milosevica i Franje Tudjmana napravljen je jos za vrijeme burnih prica o izgradnji luke Ratn mornarice Vojske Jugoslavije u Valdanoscu kod Ulcinja (sredinom i krajem 1995. godine), tkao da su sve kasnije price crnogorskih rukovodilaca, kao ona Momira Bulatovica, nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma, da ce Prevlaka pripasti Crnoj Gori, kazao je Burzan, "cista zloupotreba na politickoj sceni".

B. I. M.

Crnogorci iskljuceni iz pregovora

- Crnogorski politicari su prakticno bili iskljuceni iz pegovora o Prevlaci, dok je njihova prica o ovom spornom poluostrvu bila samo paravan iza koga su se zavrsile druge stvari i cuvala autoritarna vlast Slobodana Milosevica - rekao je Burzan.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /