Subota, 6. septembar 1997.

KIPARSKA NARODNA BANKA PLANIRA PROSIRENJE SVOJIH POSLOVA NA BALKANU

Lazarides najavio otvaranje predstavistva u Beogradu

Kiparska Narodna banka (Popular Bank)u kojoj HSBC ima 22 odsto najavila da ce uskoro otvoriti predstavnistvo u Beogradu i prosiriti poslove u Grckoj

Nikozija, Rojter. - Kiparska Narodna banka otvorice svoje predstavnistvo u Beogradu. "To je veoma vazan korak nase bankarske grupe da se ubaci na balkansko trziste za koje se ocekuje da ce se razvijati brzim tempom u narednih nekoliko godina", rekao je predsednik ove banke Kikis Lazarides.

Kiparska Narodna banka (nije rec o centralnoj banci) objavila je da je imala rast profita u prvih sest meseci od 12.8 procenata i on ce, pre odbitka poreza inositi 15.9 miliona funti (29.5 miliona dolara) u odnosu na 14.5 miliona funti profita u prvom polugodistu u 1996.godini. Banka, druga po velicini na Kipru, objavila je da je u istom periodu imala rast bruto dohotka od 20.8 miliona funti, sto je povecanje od 14.3 procenta u odnosu na isti period lane. U prvoj polovini ove godine ona je povecala otpis za losa potrazivanja za 19.6 odsto na 4.8 sa 4 miliona funti prosle godine.

Hongkongska i Sangajska banka (HSBC) ima 22 procenta u kiparskoj Narodnoj banci. Ona ce deonicarima isplatiti osam procenata prethodnih dividendi, kao i prosle godine, 29. septembra, rekao je Lazarides, na konferenciji za stampu.

Narodna banka ima filijalu u Ujedinjenom Kraljevstvu i predstavnistva u Australiji, Juznoj Africi i Kanadi.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /