Subota, 6. septembar 1997.

U SRBIJI JUCE ZAVRSEN NAKNADNI UPISNI ROK ZA SREDNJOSKOLCE

Neobavestenost usporila upis

Beograd. - Odluka o prosirivanju upisnih kvota u Srbiji docekana je s velikim olaksanjem neupisanih ucenika i njihovih roditelja, ali su neki od njih doziveli ne malo iznenadjenje kad su shvatili da su pojedini kolektivi potpuno neobavesteni o dobijanju novih odeljenja. To se, na primer dogodilo u beogradskoj srednjoj Skoli za negu lepote, gde su zainteresovani juce skoro do podneva cekali sa dokumentima da stigne direktor ili bilo kakva zvanicna informacija o naknadnom upisu.

Slicno se dogodilo i u Trgovackoj skoli, ali je tu nesporazum izgladjen vec oko 9.30. U vecini ostalih srednjih skola glavnog grada sve je proteklo bez vecih organizacionih problema, ali je konkurencija u pojedinim skolama bila tako zestoka da je jedan broj djaka ponovo ostao neupisan.

Za dva (dodatna) odeljenja sa 64 mesta u Drugoj Ekonomskoj skoli konkurisalo je 164 kandidata, a poslednji primljeni ucenik imao je 81 bod (od maksimalnih 100). Za jedno odeljenje u Devetoj gimnaziji nadmetalo se u naknadnom roku 40 ucenika. Poslednji na rang listi koji se izborio za srednjoskolski status imao je 87 poena. U Jedanaestoj gimnaziji primali su po spisku iz juna djake za sportsko odeljenje, koji placaju skolarinu. I u ovoj gimnaziji, kao i u Trinaestoj i Medicinskoj skoli na Zvezdari, sve je proteklo bez problema. Za 32 mesta u Medicinskoj skoli nadmetalo se 48 djaka- najbolje plasirani ucenik na rang listi imao je 93 boda, a najslabiji 64.

O. N.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /