Subota, 6. septembar 1997.

PREDIZBORNI MITING VUKA DRASKOVICA U PIROTU

Nije Srbija pirotski cilim da se po njoj gazi

Ako pobedi na predsednickim izborima Vuk Draskovic ce, po obecanju izrecenom u Pirotu, formirati specijalni komitet za suzbijanje kriminala

Pirot. - Pred vise hiljada ljudi na centralnom gradskom trgu u Pirotu sinoc je u sklopu svoje predizborne kampanje govorio lider i predsednicki kandidat SPO-a Vuk Draskovic. Obracajuci se prisutnima, koji su ga burno pozdravili, Draskovic je, pored ostalog, rekao:

- Nije trenutak ni za aplauze ni za duge govore, vec za ozbiljna, odgovorna i patriotska razmisljanja i proveravanja svakoga od nas pre nego sto 21. septembra zaokruzite ime na listicu. Nije Srbija pirotski cilim da je bolja sto po njoj gazite. Evo vas, evo mene. Evo nas zajedno da sprecimo gazenje Srbije, propadanje i poraze. Ispod programa SPO-a potpisali su se gradjani Srbije koji su zimus tri meseca protestovali. To je program SPO-a i mi cemo ga sprovesti. Neka rukovodstva iz stranaka i nasih koalicionih partnera su odlucila da ne budemo vise zajedno, ali mi smo zajedno i dalje. SPO je zajedno sa vama, zajedno sa DS, sa DSS, sa GSS, ali i sa Demokratskim savezom Bugara u Jugoslaviji (DSBJ) i predstavljamo programske ciljeve cak SRS koji misle za krunu, kralja i otadzbinu. Mi i njih predstavljamo i sve ostale demokratske snage Srbije - rekao je okupljenim Pirocancima Vuk Draskovic, isticuci da je ponosan na vlast koalicije "Zajedno" u Pirotu koja je za nekoliko meseci vlasti, iako blokirana od Republike, uspela da uradi mnogo vise nego prethodna komunisticka vlast u Pirotu za 10 godina.

- Ta demokratska Srbija bice zastupljena na ovim izborima i nasa zemlja ne sme biti prepustena izmedju taljiganja i provalije - rekao je u nastavku Draskovic. Lako je JUL-u i SPS-u jer su one svoje predizborne programe vec ispunile a rezultate znamo. Ta vlast se mora promeniti. Srbija nema prava ni na jedan poraz, ni na jedan dan da vise tapka u mestu. Pitanje je dakle: 21. septembra biti il ne biti? Ovi izbori su Kolubara i Cer, a SPO sa demokratskim gradjanima Srbije je danas Misiceva i Stepina armija. Ova Armija 21. septembra ne sme da izgubi - naglasio je Draskovic obecavsi da ce kao predsednik Srbije odmah formirati Specijalni komitet za borbu protiv pljacke i kriminala i licno se angazovati na suzbijanju kriminala i pomoci socijalno ugrozenih. Na mitingu u centru Pirota predstavljeni su i poslanicki kandidati ove izborne liste u Izbornoj jedinici 23 - Nis. Zavrsavajuci svoje obracanje gradjanima Pirota, Draskovic je rekao da nijedna stranka ne moze biti iznad svih stranaka, jer postoji svetinja - Srbija i "ja sam vas sluga koji ce raditi u interesu Srbije". Draskovic je obecao Pirocancima da ce, kao predsednik Srbije, za "ministra finansija imati stedljivog Pirocanca".

Z. Panic

Radjanje nove Srbije

- Ja se borim za zajednicki program demokratske Srbije i uspeh SPO-a bice u isto vreme i uspeh demokratske opcije u Srbiji. Mi idemo na izbore i pri ovakvim izbornim uslovima koji nisu savrseni, ali su deset puta bolji nego 1990. godine, rekao je Draskovic na prijemu koji je u njegovu cast u Skupstini opstine Pirot priredio predsednik Tomislav G. Panajotovic. Prijemu su prisustvovali predstavnici sve cetiri stranke koalicije "Zajedno" za Pirot" (SPO, DS, DSS i GSS).

Draskovic je na konferenciji za stampu, odgovarajuci na brojna pitanja novinara ponovio da "ako OEBS spreci manipulacije na Kosovu, onda ce SPO, odnosno demokratska Srbija osvojiti parlamentarnu vecinu ili biti na korak do toga, sto ce se slaviti kao kraj stare i radjanje nove Srbije.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /