Ponedeljak, 8. septembar 1997.

ANTIIZBORNA KAMPANJA U BEOGRADU I VISE OD 90 GRADOVA SRBIJE

Neizlazak na izbore patriotski cin

Beograd, Beta. - Demokratska stranka, Gradjanski savez Srbije i ostale partije koje bojkotuju predstojece izbore nastavile su tokom vikenda antiizbornu kampanju u vise od 90 gradova sirom Srbije. Kampanju protiv izbora pomenute stranke su intenzivirale u Beogradu, gde od prosle subote, funkcioneri Demokratske stranke, gradski odbornici i poslanici na 50 punktova razgovaraju s gradjanima i dele propagandni materijal.

Aktivisti Gradjanskog saveza Srbije su u vecim centrima Srbije i na sest punktova u Beogradu izasli pred gradjane, kojima dele propagandni materijal i objasnjavaju zasto ne treba izaci na predstojece izbore. Pravnici GSS u direktnom kontaktu s gradjanima objasnjavaju da bojkot izbora, odnosno neizlazak na izbore, nije u suprotnosti s vazecim zakonima.

Na tribini u Jagodini je republicki poslanik Boris Tadic izjavio da je Republicka izborna komisija prekrsila svoju nadleznost objavljivanjem saopstenja da je antiizborna kampanja protivzakonita. "Neizlazak na izbore ne samo da nije protivzakonit, vec je patriotski cin svakog gradjanina koji brine o dobrobiti zemlje", rekao je Tadic.

Potpredsednik DS Slobodan Vuksanovic, glumica Tanja Boskovic, predstavnik Politickog studentskog kluba Cedomir Jovanovic, obisli su Suboticu i Sentu. Vuksanovic je rekao da drzavna televizija iz dana u dan povecava minutazu u korist SPS, dok istovremeno "sve najgore govori o opozicionim partijama". "Zato nije cudo sto neke od tih partija razmisljaju o povlacenju izbornih lista", rekao je Vuksanovic.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /