Ponedeljak, 8. septembar 1997.

NADLEZNI ORGANI CRNE GORE USKORO RASPRAVLJAJU O ZLOUPOTREBAMA U REPUBLICKOM FONDU ZA ZAPOSLJAVANJE

Gde je 6,5 miliona dinara?

Podgorica, Montena-faks. - Potraga za oko sest i po miliona dinara, koje je Republicki zavod za zaposljavanje trebalo namjenski da upotrijebi za takozvano samozaposljavanje, a za koje ni Upravni odbor tog Zavoda jos nema odgovora - kako saznaje Montena faks - uskoro ce biti okoncana od strane za to nadleznih organa, a ciji prvi rezultati govore da je Dragan Bulatovic, direktor Zavoda presao "crvenu liniju".

Nalazi govore da je taj novac direktor Bulatovic, bez odluke Upravnog odbora, plasirao u kratkorocne kredite, preko jedne ovdasnje banke, ali uz neprimjereno niske kamate i korisnicima koji kredite nijesu vracali, i kojima je cak i kamata "zaboravljana". Medju onima koji su takve kredite dobijali pod veoma povoljnim uslovima bili su i bliski rodjaci direktora Dragana Bulatovica, pa se navodi privatno preduzece "Print", koje je dobilo kredit od 434 hiljade dinara, ali koji nije vracen, a jos manje placena kamata na taj iznos. Pod slicnim uslovima kredit je dobilo i privatno preduzece "Lepetic" iz Igala, u iznosu od 454 hiljade dinara, kao i jos neki. Tu je i bivsa firma Dragana Bulatovica, podgoricka "Kooperacija", koja je dobila 502 hiljade dinara kredita, iz novca za namjensko zaposljvanje, sa kamatom u visini takozvane eskontne stope. Ni "Kooperacija", medjutim, nije vratila uzeti novac, pa ima nagadjanja da je time, zapravo, Dragan Bulatovic, namirio neke obaveze iz vremena dok je tamo bio direktor.

Dragan Bulatovic je, inace - ne samo zato sto je rodjeni brat predsjednika Republike Crne Gore, Momira Bulatovica - siroj javnosti poznat i od prije nekoliko godina, povodom afere u kojoj je neosnovano stradao tadasnji ministar poljoprivrede Branko Abramovic. No, ni nakon Abramoviceve sudske rehabilitacije, afera u vezi sa otkupom i prodajom vjestackog djubriva, u koju je bio umijesan i Bulatovic, ostala je neokoncana, bez ikakvog objasnjenja.

Nadlezni organi ce ovih dana okoncati istragu povodom "zagubljenih" miliona iz Zavoda za zaposljavanje, pa ce javnost o tome biti detaljno obavijestena - rekao je Monteni faks izvor blizak Javnom tuzilastvu i finansijskoj inspekciji.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /