Utorak, 9. septembar 1997.

JOS NIJE ODLUCENO KAKO CE IZGLEDATI ZAVRSNICA ANTIIZBORNE KAMPANJE U BEOGRADU

Priredbe umesto mitinga?

Udarni termin za predstojeci vikend. Podeljeno dva i po miliona letaka

Koji izbori, koji bojkot:
Poza za slikanje

Medju strankama koje bojkotuju izbore za sada preovladava stav da ne treba drzati antiizborni miting u Beogradu. Konacna odluka, medjutim, jos uvek nije doneta. Kao jedan od glavnih razloga odugovlacenja u donosenju odluke o odrzavnju mitinga u Beogradu, ali i po unutrasnjosti, u antiizbornom bloku navode visok stepen rizika od mogucih sukoba izmedju pristalica "antiizbornih" i "izbornih" stranaka.

- Mitinzi nisu osnovni oblik antiizborne kampanje Gradjanskog saveza Srbije jer se bojimo provokacija i incidenata, kaze Dragor Hiber, predsednik Izvrsnog odbora ove stranke za "Nasu Borbu".

Umesto mitinga u Beogradu, kaze Hiber, bolje bi bilo da se odrze razni "alternativni programi" kao sto su priredbe, koncerti... Kako precizira, prostorije GSS ce na dan izbora biti otvorene za razgovore i druzenje sa gradjanima kao da nije izborni dan.

U nekim od onih mesta gde lokalnu vlast drze stranke koje bojkotuju izbore i opozicione stranke koje izlaze na njih, postoji ocito dzeltmenski sporazum - obe strane nastoje da "nizim intenzitetom" svojih kampanja izbegnu konfrontiranje. Kako Hiber objasnjava, to se narocito pokazuje u izbegavanju da se drze mitinzi.

Predsednik IO GSS precizira i da je predstojeci vikend (13 - 14 septembar) za ovu stranku udarni termin za antiizbornu kampanju. U sedamdesetak opstina Srbije kao i na vise punktova u Beogradu aktivisti ove stranke delice propagandni materijal i odgovarati na pitanja gradjana.

Slobodan Vuksanovic, potpredsednik Demokratske stranke procenjuje da u dosadasnjim akcijama postize mnogo vise nego sto bi se postiglo mitingom. "Do sada smo podelili dva i po miliona letaka. Toliko ljudi nikada ne bi moglo da se okupi na nekom mitingu," kaze Vuksanovic.

P. R.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /