Utorak, 9. septembar 1997.

IZJAVA NEBOJSE COVICA, PREDSEDNICKOG KANDIDATA DA NA VTV

Novac od "Telekoma" za kampanju SPS

Valjevo. - "Polovina novca od prodaje "Telekoma" bice potrosena za predizbornu aktivnost SPS-a, na isplate penzija, zaostalih zarada prosvetnim i zdravstvenim radnicima. Posle 21. septembra na red ce doci prodaja dela EPS, pa zeleznice... Bojim se da ce se obistiniti nedavna izjava Radmila Bogdanovica da ce aktuelna vlast u Srbiji rasprodati sve osim zemljista, vode i vazduha.

Druga polovina novca dobijenog prodajom "Telekoma", mimo ikakve ekonomske logike, podeljena je firmama u dubiozi koje nece moci da ga vrate", izjavio je preksinoc mr Nebojsa Covic, predsednicki kandidat Demokratske alternative, u promotivnom nastupu na ovdasnjoj VTV, u dvocasovnom zakupljenom terminu.

Odgovarajuci na pitanja gledalaca, Covic je odgovorio i na "neugodno" pitanje o tome da li se "kao nekadasnji celnik SPS sada stidi onoga sto prica o svojoj dojucerasnjoj partiji".

"Nemam cega da se stidim jer sam uvek mislio svojom glavom i zbog toga imao problema u Socijalistickoj partiji" , rekao je Covic. "Siguran sam da je 90 odsto clanstva SPS posteno, da je nezadovoljno stanjem u Srbiji i SPS. Problem Socijalisticke partije je njen vrh, njeno rukovodstvo i deo ostrascenog clanstva koje je i dalje autisticno". Predsednika SRJ Slobodana Milosevica bivsi gradonacelnik Beograda okarakterisao je kao coveka "koji ostavlja utisak da vas pazljivo slusa dok razgovarate da biste kasnije iz njegovih postupaka shvatili da vas uopste nije cuo".

U promotivnom nastupu na Valjevskoj televiziji "Vujic", predsednicki kandidat Demokratske alternative Nebojsa Covic je izrazio bojazan za dalju sudbinu SRJ zbog pokusaja Beograda iz "velike Srbije" da se mesa u stvari "male, ponosne Crne Gore". Prijem na koji je visoka delegacija SPS naisla u Podgorici trebalo bi da im je "konacno ovorio oci".

B. V.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /