Utorak, 9. septembar 1997.

PREDSTAVLJANJE LISTE KANDIDATA "NARODNA STRANKA - MILAN PAROSKI" U NOVOM SADU

Za Vojvodinu sa samostalnim ziro-racunom

Bojkot izbora protiv demokratije, kaze Paroski ocenjujuci da je njegova stranka jedini naslednik koalicije "Zajedno"

Novi Sad. - Na izborima ocekujem dovoljno glasova da bih mogao da arbitriram u drugom krugu, a glasovi koje dobijem posluzice za afirmaciju Narodne stranke. Jedan od dvojice kandidata u drugom krugu morace da prihvati sav nas program - rekao je juce Milan Paroski, predstavljajuci novinarima nacionalni i vojvodjanski program i listu poslanickih kandidata Narodne stranke. Po njegovim recima, bojkot izbora je stetan i uperen direktno protiv demokratije.

"Vuk Draskovic je jedini krivac za raspad koalicije 'Zajedno' i Narodna stranka mu uskracuje pravo da se smatra njenim nastavljacem", rekao je Zoran Ristic, drugi na listi NS u Novom Sadu i objasnio da Narodna stranka ocekuje da za nju glasaju upravo oni koji su podrzavali proteste koalicije "Zajedno". On je, takodje, objasnio da su clanovi Narodne stranke i dalje clanovi Demokratske stranke, jer nisu iz nje iskljuceni niti su je pojedinacno napustali.

Vojvodina je danas opljackana i nije daleko dan kad ce morati da prima pomoc od razvijenijih delova Srbije, rekao je Paroski, dodajuci da je njen status u drzavno-pravnom pogledu izuzetno trusan. Tome, po njemu, doprinosti i cinjenica da je "raketna baza iz Batajnice preseljena u Kraljevo", kao i da je Novosadski korpus sveden "na sest hiljada vojnika", a da on licno ne zna nikog u Srbiji ko bi bio spreman da dodje da brani severnu granicu. Da bi se zaustavilo propadanje Vojvodine, neophodno je, smatra on, da ona ima poseban ziro-racun unutar Srbije i da se u Vojvodinu dislociraju ministarstva poljoprivrede, trgovine i za medjunacionalne odnose, delimicno sektori Ministarstva za proizvodnju nafte ii zemnog gasa, obrazovanja, informisanja, saobracaja i veza, te delovi ministarstava za odbranu i unutrasnje poslove - srazmerno potrebama i budzetskom doprinosu Vojvodine.

M. R.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /