Utorak, 9. septembar 1997.

PREDIZBORNI MITING SPS-ND-JUL U PIROTU

Lilic: Sacuvali smo Srbiju

Da smo i mi zvizdali i pistali "oduvali" bismo Srbiju u ruke onih koji to zele, rekao je Lilic. Na mitingu je bilo zvizduka, ali su njihovi autori privedeni u SUP

Pirot. - Na Trgu pirotskih oslobodilaca u Pirotu juce je odrzan jos jedan predizborni miting jedinstvene liste SPS-JUL-ND-Slobodan Milosevic, na kome je okupljenim gradjanima govorio potpredsednik SPS-a i predsednicki kandidat ove liste Zoran Lilic.

Cestitajuci Pirocancima Dan oslobodjenja Lilic je rekao da sloboda i mir nemaju zamenu, naglasavajuci da ce kandidati ove liste uciniti sve za Srbiju.

- Da smo i mi zvizdali i pistali "oduvali" bismo Srbiju u ruke onih koji to zele. Medjutim, mi ne damo Srbiju i mi cemo je sacuvati - rekao je Lilic. U protekle cetiri godine mi smo sacuvali Srbiju i stvorili uslove za stabilno privredjivanje i za dolazak stranog kapitala. Srbija je u reformama. U Srbiji raste drustveni proizvod, raste proizvodnja i zivotni standard.

Lilic je potom naglasio da ce kandidati ove liste uciniti sve da se i ovaj kraj razvija i dalje, tim pre sto ima gigante koji Pirotu garantuju buducnost.

- Pirotski gumarski gigant "Tigar" ce i dalje imati podrsku Vlade i on ce ponovo biti u Evropi i svetu tamo gde mu je i mesto, i to dobro znaju i oni koji nam ne misle dobro. Pomogli smo i "Prvom maju" iako to drugi nisu zeleli. "Prvi maj" sada radi, a montiranjem novih masina na posao ce se vratiti oko 900 radnika. Ucinicemo sve da se dalje razvija i poljoprivreda. Ove godine je ulozeno mnogo vise nego u proteklih 50 godina. Nastojacemo da ozivimo stocarstvo i stvorimo sve potrebne uslove za ponovni izvoz pirotskog kackavalja i cilima, jer se nekada ovde cuvalo i oko 300.000 ovaca. Istovremeno, Vlada cini sve da do kraja godine resi i problem redovnosti isplata poljoprivednih penzija, rekao je Lilic, pozivajuci Pirocance da glasaju za sebe, svoju decu, unucad i Srbiju.

Funkcioneri koalicije "Zajedno" privedeni u SUP

Na mitingu se dogodio incident. Po recima potpredsednika SO Pirot Jovice Djurica, bez ikakvih razloga neposredno po pocetku mitinga intervenisala je milicija i u SUP privela nekoliko istaknutih funkcionera koalicije "Zajedno" za Pirot: sefa odbornicke grupe "Zajedno" u SO Pirot Momcila Djurdjica, direktora IJP "Sloboda" Bobana Nikolica, direktora Fonda za gradsko gradjevinsko zemljiste Momcila Antica, direktora Doma kulture Nebojsu Icica, zamenika predsednika Izvrsnog odbora SO Pirot Dusana Mitica i nacelnika Odeljenja za urbanizam, stambeno-komunalnu delatnost SO Pirot Djordja Kolica.

U pratnji Lilica bili su potpredsednik SPS-a Dusko Matkovic, clan Izvrsnog odbora Glavnog odbora SPS-a Tomislav Milenkovic, ministar trgovine u Vladi Srbije i clan Glavnog odbora Srdjan Nikolic, prof. dr Miroslav Djordjevic, a predstavljena je i kompletna Izborna lista u Izbornoj jedinici 23 - Nis, na cijem je celu prof. dr Zivota Zivkovic, profesor Univerziteta u Nisu.

Komentarisuci incident koji se desio za vreme mitinga Momcilo Djurdjic, koji je v. d. glavnog i odgovornog urednika Radio Pirota, rekao je da su im "na ovaj nacin narusena gradjanska prava", dodajuci da je ovo privodjenje usledilo zbog toga sto "izgleda predsednicki kandidat levice ne sme da dozivi nijedan zvizduk na mitingu", kojih je bilo.

Posle razgovora predsednika SO Pirot Tomislava G. Panajotovica sa nacelnikom MUP-a, Miroslavom Djordjevicem, privedeni celnici koalicije "Zajedno" su pusteni kucama.

Z. P.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /