Sreda, 10. septembar 1997.

DEMOKRATSKA STRANKA RS POZIVA GRADJANE DA IZADJU NA LOKALNE IZBORE

Mitinzi SDS neuspelo "dogadjanje naroda"

Bijeljina. - Povodom prekjucerasnjih dogadjanja u Banjaluci i jucerasnjeg mitinga u organizaciji SDS u Bijeljini, Demokratska stranka RS izdala je juce saopstenje u kome se ovi dogadjaji ocenjuju kao "neuspeli model 'spontanog dogadjanja naroda', kojeg je pre deset godina patentirao Slobodan Milosevic" u Srbiji, a njegovi Paljanski sledbenici pokusali da primene u ova dva grada. "Planirano izazivanje haosa sracunato je na ocuvanje vlasti po svaku cenu, pa i po cenu izazivanja otvorenog sukoba. Ove snage koje predvodi Momcilo Krajisnik, svesno podsticu separatizam u RS i sukob istocnog i zapadnog dela RS suprotstavljajuci Pale Banjaluci i Krajini, zaboravljajuci pri tome da narod zivi jednako tesko i na Palama i u Banjaluci i u Bijeljini", ocenjuje Demokratska stranka RS.

Demokratska stranka Republike Srpske poziva gradjane RS i Semberije da sacuvaju mir i izbegnu izazivanje nereda, i poziva ih da 13. i 14. septembra izadju na izbore i glasajuci po svojoj savesti i po svom uverenju izaberu lokalnu vlast.

U saopstenju Demokratske stranke RS se posebno ukazuje da kampanja za lokalne izbore protice u atmosferi izazivanja straha i do sada nevidjenih ucena i pretnji aktivistima DS RS od strane vladajuce Srpske demokratske stranke i Srpske RTV sa Pala, istice se u jucerasnjem saopstenju Demokratske stranke RS.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /