Sreda, 10. septembar 1997.

"IVEKO ZASTAVA KAMIONI" USKORO DOBIJA JOS JEDNOG INOSTRANOG PARTNERA

Novo specijalno vozilo za izvoz

Kragujevac. - Potpisali smo sve predugovore sa novim inostranim partnerom sa kojim cemo raditi potpuno novo vozilo prevashodno namenjeno izvozu, a kojim cemo (vozilom) obogatiti postojeci Ivekov proizvodni program. Rec je o specijalnom vozilu sa pogonom na sva cetiri tocka za specijalne namene i za posebnog kupca, naglasio je na jucerasnjoj konferenciji za stampu Nenad Pejcic direktor marketinga "Iveko Zastava kamiona" (zvanicni naziv firme).

On juce nije zeleo da kaze o kojem novom partneru je rec, kao ni iz koje zemlje dolazi. Odgovarajuci na pitanje "Nase Borbe" kada ce biti potpisan ugovor o proizvodno-poslovnoj saradnji sa novim inostranim partnerom, Pejcic je odgovorio da ce to biti ucinjeno najkasnije do 10. oktobra.

Na jucerasnjoj pres konferenciji u "Iveko Zastava kamionima" istaknuto je da ce sledeceg meseca u ovoj firmi otpoceti sa montazom novih vozila (iz Ivekovog programa) "ukupne mase od 11 do 12 tona". Pribojski FAP je saglasan sa proizvodnjom vozila ove tonaze u "Zastavi", receno je tom prilikom.

U "Zastavinom" proizvodjacu kamiona inace od ovoga meseca poceli su prodaju vozila na cetiri i sest rata bez kamate, a uz obavezno uplacivanje prve rate. Ovde planiraju da u narednih 100 dana (do kraja godine otprilike) na ovaj nacin na domacem trzistu prodaju oko 400 vozila. Uz ovo u "Kamionima" ocekuju da ce pored 86 vec izvezenih, do kraja godine uspeti da na inostrana trzista prodaju jos oko 100 vozila, cime ce biti ostvaren plan izvoza za 1997. godinu.

- U ovoj 1997. godini ostvaricemo duplo bolje proizvodno-poslovno rezultate nego prethodne godine. Lane smo, prodali 610 vozila, dok cemo ove godine uspeti da u zemlji i inostranstvu plasiramo vise od 1.200 kamiona. Racunamo da cemo 2000. godine biti tamo gde smo bili pre uvodjenja sankcija, kada smo godisnje proizvodili i prodavali oko 8.000 vozila, kaze Nenad Pejcic.

Z. Radovanovic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /