Sreda, 10. septembar 1997.

IVAN STAMBOLIC POSETIO LJUBLJANU

Osnivacka skupstina novog JUBMES 1. oktobra

Ljubljana. - Privredna komora Slovenije je u saopstenju za javnost nakon jednodnevne posete direktora JUBMES Ivana Stambolica podrzala predlog JUBMES slovenackim preduzecima da svoj udeo u ovoj banci iz vremena SFRJ prenesu na deonice novog JUBMES d. d, cija osnivacka skupstina treba da se odrzi 1. oktobra u Beogradu.

Privredna komora ocenjuje da slovenacka preduzeca time nista ne gube, jer je vecina starih potrazivanja i obaveza u JUBMES-u otpisana, pa bi se samo napravio prenos nekadasnjeg udela na nove deonice. U Komori smatraju da nema razloga za sumnju u obracun vrednosti udela slovenackih preduzeca i banaka, jer je napravljen po zakonski vazecoj metodologiji koja se u SRJ upotrebljava za revalorizaciju.

Razgovore u Ljubljani, tokom kojih je obrazlagao ponudu JUBMES, Ivan Stambolic je za ljubljanski "Dnevnik" ocenio kao plodne, isticuci da su protekli u srdacnoj atmosferi. Glavni cilj je olaksati obnovu trovinsko-robnih veza sa drzavama na podrucju bivse Jugoslavije, rekao je Stambolic, dodajuci da je i u Sloveniji i u drugim drzavama na eks-jugoslovenskom prostoru bio primljen "sa naklonoscu i ljubaznoscu". Ukoliko u roku ne uspemo da ustanovimo banku sa mesanim kapitalom odvojenu od drzave, doci ce do likvidacije banke, a time i neizvesne sudbine kapitala, dodao je Stambolic.

S. S.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /