Sreda, 10. septembar 1997.

SAOPSTENJE GRADSKOG ODBORA DS U BEOGRADU

"Predsednik SRJ gusi Beograd!"

Povodom jucerasnjeg sastanka predstavnika Skupstine grada Beograda odrzanog u sedistu Savezne uprave carina, u vezi s blokadom ulaska autobusa poklonjenih Beogradu, gradski odbor Demokratske stranke izdao je saopstenje sledece sadrzine:

"Ponasanje Mihalja Kertesa, koji je juce odbio da primi potpredsednika gradske vlade, jos jednom pokazuje koliko on i njegova partija mrze Beograd. Gradski odbor DS Beograda ima informacije da je nalog za akciju zaustavljanja autobusa, koji treba da doprinesu normalizaciji gradskog saobracaja u Beogradu, gospodin Kertes dobio direktno iz kabineta predsednika SRJ Slobodana Milosevica.

Blokiranje poklonjenih autobusa samo je prva faza plana pod radnim nazivom "Davljenje Beograda". Sledeci koraci odnose se na zatvaranje deponija, organizovanje strajkova u komunalnim preduzecima i blokadu racuna Skupstine grada, kaze se u saopstenju i dodaje:

"Ovakvim ponasanjem Milosevic pokazuje da Beogradjanima ne moze da oprosti zimske demonstracije i otkriva da je osnovno nacelo njegove politike - osveta."

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /