Sreda, 10. septembar 1997.

POTPISAN MEMORANDUM O ZAJEDNICKOM RADU SA "ALBOM"

Berlinci uklanjaju novosadsko smece

Sledi potpisivanje ugovora i odredjivanje broja akcija shodno sumi koju berlinska firma bude ulozila u projekat prikupljanja i reciklaze otpadaka

Juce je u Gradskoj kuci potpisan Memorandum o osnivanju mesovitog preduzeca za uklanjanje otpadaka, ciscenje grada i reciklazu "Alba-Jugoslavija". Memorandum su potpisali predsednik Izvrsnog odbora grada Caslav Popovic, direktor berlinske "Albe" dr Aksel Svajcer, direktor Agencije za reciklazu republickog Ministarstva za zastitu zivotne sredine Rade Sarcevic i direktor preduzeca "Alba-Jugoslavija" Slobodan Cvetkovic. Time je, zapravo, nacinjen prvi korak ka savremenom nacinu uklanjanja otpadnih materija po uzoru na razvijene zemlje Evrope i sveta.

Ovim ugovorom planira se da firma "Alba" iz Berlina ulozi novac u ovdasnje preduzece, ali i da pomogne iskustvom i strucnjacima. Na osnovu vrednosti ulozenih masina i para, nemacka firma ce dobiti odgovarajuci broj akcija kao i ugovor, koji ce vaziti najmanje 20 godina, za sve poslove prikupljanja, uklanjanja i reciklaze otpada. U to spada: prikupljanje, transport, deponovanje i reciklaza otpada iz domacisntava, zanatskih radnji i industrije, ciscenje ulica masinama sa rotacionim cetkama, izgradnju u rad sistema za odvojeno sakupljanje materijala za reciklazu... Poslovi ce se placati zajednickom preduzecu na osnovu ugovora, a grad ce i nadalje ostati vlasnik sadasnje deponije za cije koriscenje ce placati novo preduzece.

N. J.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /