Sreda, 10. septembar 1997.

SPO O PREDSTAVLJANJU PREDSEDNICKIH KANDIDATA NA DRZAVNOJ TELEVIZIJI

Draskovic nece na RTS

Beograd. - Predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Draskovic nece iskoristiti termin za predstavljanje predsednickih kandidata na Radio-televiziji Srbije, zbog neregularnosti u zrebanju - istakao je porparol predsednika SPO Andjelko Trpkovic, na redovnoj konferenciji za novinare, uz napomenu da se predsednicki kandidat SPO nece predomisliti i da ce tog istog dana odrzati predizbornu konvenciju u Sremskoj Mitrovici.

- Za svaki problem koji se ispreci u nasoj kampanji, nacicemo adekvatan odgovor - rekao je Trpkovic ne zeleci da precizira na koji ce nacin SPO reagovati. "Postoje izvestaji RTS-a kojima smo zadovoljni i oni kojima nismo. Kada procenimo da je ijedan izvestaj ispod praga tolerancije, mi cemo ostro reagovati kao sto smo najavili u Boru, nakon cega je RTS pojeo manje ljudi u izvestajima" - ocenio je Trpkovic.

Portparol SPO Ivan Kovacevic je osudio postupak policije u Pirotu kada je "uhapsen poslanicki kandidat SPO, clan Glavnog odbora i jos nekoliko clanova" te stranke ali i naglasio da u predizbornoj kampanji "treba izbegnuti svaki vid nasilja".

Odgovarajuci na pitanja novinara o situaciji u Republici Srpskoj, portparol SPO je rekao da je protiv svih akcija koje izazivaju sukobe i koje mogu da izazovu krvoprolice.

- Podrzavamo snage koje su za potpuno sprovodjenje Dejtonskog sporazuma, koje se bore za pravnu drzavu i protiv kriminala - rekao je na kraju konferencije Kovacevic.

J. Ko.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /