Sreda, 10. septembar 1997.

UPRAVNI ODBOR RADIO-TELEVIZIJE CRNE GORE

Odlozen izbor glavnog urednika

Podgorica. - Upravni odbor Radio-televizije Crne Gore nije juce, kako je planirano dnevnim redom, izabrao novog glavnog i odgovornog urednika Televizije po konkursu raspisanom poslije neopozive ostavke Vladislava Asanina, podnesene krajem juna ove godine, nakon podjela u Demokratskoj partiji socijalista, pod pritiscima struje koju u vladajucoj stranci zastupa Milica Pejanovic-Djurisic.

Ocigledno nezadovoljan prijavljenim kandidatima, Miodrag Vukovic, potpredsjednik Vlade Crne Gore, predlozio je da se izbor glavnog i odgovornog urednika odgodi dok se ne realizuje Sporazum o minimumu principa za razvoj demokratske infrastrukture u Crnoj Gori, koji su potpisale DPS i sve opozicione parlamentarne stranke, a u kome, kako je naglasio, informisanje ima prvorazredan znacaj.

Vukovica su u tome podrzavali svi clanovi Upravnog odbora iz stranaka potpisnica pomenutog sporazum. U manjini (5:8) ostali su "bulatovicevci", koji su smatrali da treba izvrsiti izbor glavnog i odgovornog urednika Televizije, kako bi se u tom smislu ispostovali pozitivni zakonski propisi.

Na konkurs su se prijavila tri kandidata: Zorica Tajic, u medjuvremenu smijenjeni glavni i odgovorni urednik lokalnog podgorickog lista "Polis" (sada sef Informativne sluzbe DPS-a Momira Bulatovica) zatim Tihomir Burzanovic, dopisnik agencija "Srna" iz Podgorice i Radomir Sekulovic, dopisnik beogradske "Demokratije", nekadasnji strani dopisnik Tanjuga.

Do izbora novog urednika Televizije Crne Gore na ovom mjestu ce biti vrsilac duznosti Milorad Djurkovic.

B. I. M.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /