Sreda, 10. septembar 1997.

POSLE DESET DANA CEKANJA

Carina "oslobodila" autobuse

Savezna uprava carina odobrila je uvoz deset autobusa, koje je Skupstina grada dobila od gradskih vlasti Berlina, rekao je juce na konferenciji za novinare Ljubomir Andjelkovic, potpresednik gradske vlade.

Tomislav Todorovic, pomocnik direktora Savezne uprave carina, rekao nam je na jucerasnjem sastanku da su autobusi dobili "zeleno svetlo" i da nasi vozaci mogu da krenu ka Kelebiji, rekao je Andjelkovic.

Prema njegovim recima, buduci da je gradska uprava posedovala svu neophodnu dokumentaciju, a spor zbog kojih su vozila vise dana stajala na granici, vodio se izmedju Savezne uprave carina i Saveznog zavoda za standardizaciju, Skupstina grada nece placati lezarinu za autobuse. Sto se tice placanja carine za poklonjene autobuse, Andjelkovic je izrazio nadu da to nece biti potrebno, jer su vozila dobijena kao humanitarni poklon, kojim se resavaju socijalni problemi gradjana, istakao je potpredsednik gradske vlade.

On je najavio dolazak 33 autobusa iz Stokholma u, kako je rekao, skorije vreme. Vozila ce stici brodom u luku Bar i nadamo se da ce crnogorski carinici pokazati vise razumevanja od ovih s Kelebije, kazao je Andjelkovic.

Odobrenje za uvoz autobusa jos je jedna u nizu pobeda gradske uprave, koja pokazuje da Beogradom upravljaju odgovorni profesionalci. Zoran Djindjic, gradonacelnik Beograda, uspeo je da obnovi i razvije veze s brojnim gradovima, koji su spremni da pomognu nasem gradu, a berlinski autobusi su samo prva konkretna pomoc, zakljucio je Andjelkovic.

N. P.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /