Sreda, 10. septembar 1997.

DRAGOLJUB MICUNOVIC NA SEDNICI POKRAJINSKOG ODBORA DC U NOVOM SADU

Farsa od izbora

Novi Sad. - U proteklih sedam godina visepartijski sistem u zemlji je bio samo ukras, a parlament je jedno vreme, dok skoro sasvim nije zamro, sluzio narodu za zabavu. Socijalisticka partija Srbije je samovoljno vladala. Formirala je dve politicke stranke, kao ogledalo kroz koje socijalisti mogu da izgledaju moderno, avangardno, mirotvorno i kobajagi veliko. To je juce na sednici Pokrajinskog odbora Demokratskog centra istakao predsednik te stranke Dragoljub Micunovic. On je naglasio da je jedna od tih stranaka Srpski pokret obnove sa svojih anahronizmom, retrogradnim programima, dok je druga strana nasilnicka, ratoborna i kriminalna.

- Od njih mi trebamo da se uplasimo, a onda da SPS uziva u svojoj lepoti - rekao je Micunovic istakavsi da su jedino pravo ogledalo za socijaliste demokratske stranke, kroz koje se oni mogu videti u pravom svetlu, bez kulise sa kojom idu u svet.

- Na okruglom stolu 1992. godine smo se dogovorili o devet izbornih jedinica. Sada se to jednostrano promenilo u izbornoj godini, a Zakon o izborima je donesen u necuvenoj formi nasilja nad skupstinskim Poslovnikom - rekao je Micunovic i dodao da su tim zakonom male demokratske stranke lisene svake mogucnosti, pa kada bi zasli na izbore, glasovi njihovih biraca bi se prelili socijalistima.

- Bez cenzusa je sve farsa. Sa njime bi se znalo ko koliko tezi na politickom trzistu. Mi svoje glasove ne dajemo nikome i u ovakvoj farsi necemo ucestvovati - istakao je Micunovic.

S. Ja.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /