Petak, 12. septembar 1997.

PREPORUKA DR NOVAKA KILIBARDE DR BILJANI PLAVSIC

Oslobodite se senatora sovinista i politikanata

Podgorica. - Predsjednik Narodne stranke dr Novak Kilibarda upozorio je "na cinjenicu da u Senatu Republike Srpske, pored uvazenih senatora, sjede i lica koja tu visoku cast ne zasluzuju".

"Uz senatore koji brinu o sudbini srpskog naroda kao cjeline i o opstanku mlade Republike Srpske, kao drzavnog entiteta Bosne i Hercegovine, djeluju, bolje reci rovare, i neki minorni pisci i moralno neformirana lica koja nijesu ni gradjani ni drzavljani Republike Srpske", naglasava dr Kilibarda usvom saopstenju za javnost povodom, kako ocjenjuje, "opasnih politickih raskola u Republici Srpskoj".

Ne navodeci njihova imena, lider "narodnjaka" kaze da se ti "nazovi senatori, slijedeci svoj sovinisticko-politikantski put kojim hodaju doslovno od pojave Slobodana Milosevica kao srpskog vodje, sada ukljucuju u besprimjernu propagandu protiv predsjednika RS dr Biljane Plavsic". Bolje reci, dodaje dr Kilibarda, "siju dezinformacije na isti nacin kako su to radili u Republici Srpskoj Krajini i u svim prilikama gdje su mogli svojom jeftinom glagoljivoscu zavoditi gradjane da krecu stranputicama sovinizma i vjerske netolerancije".

Narodna stranka, inace, preporucuje gospodji Plavsic i drzavnim organima Republike Srpske, koji imaju pravna ovlascenja, da ucestvuju u instaliranju Senata RS i da Senat biraju ljudi "ciji ce ljudski, stvaralacki i politicki ugled odgovarati uzvisenoj duzosti senatora Republike Srpske". "Po prirodi stvari, senator treba da bude i gradjanin i drzavljanin drzave kojoj pripada Senat sto znaci da senator o drzavi koju predstavlja treba da brine kao o svom rodjenom pragu" - naglasava se u saopstenju.

B. I. M.

Predsednica RS konstituisala Savet za unutrasnju politiku

Banjaluka, Beograd, Beta. - Predsednica Republike Stpske (RS) Biljana Plavsic juce je u Banjaluci konstituisala Savet za unutrasnju politiku, bezbednost i odbranu, saznaje Beta u dobro obavestenim izvorima. U Savet su imenovani komandant Prvog korpusa Vosjke RS general Momir Talic, sudija Ustavnog suda RS Rajko Kuzmanovic, savetnik predsednice Plavsic za unutrasnje poslove Zivko Bojic, bivsi potpredsednik vlade RS Ostoja Kremenovic, ministar unutrasnjih poslova koga je imenovala predsednica Plavsic Marko Pavic i njegov zamenik Predrag Jesuric. U kabinetu predsednice Plavsic vest o formiranju Saveta nije zvanicno potvrdjena.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /