Petak, 12. septembar 1997.

CeSID JOS UVEK BEZ AKREDITACIJE

Prijavljeno 500 posmatraca

Iako je Centar za slobodne izbore i demokratiju (CeSID), prva domaca organizacija za pracenje izbornog procesa, uputila jos pre desetak dana zahtev za akreditaciju Republickoj izbornoj komisiji (RIK), odgovor jos uvek nije stigao. Akreditacija je, prema nezvanicnim obecanjima visokih funkcionera RIK, kako tvrde u Centru trebalo da stigne pocetkom ove sedmice.

Centar je, prema recima Marka Blagojevica portparola te organizacije, trazio od Republicke izborne komisije dozvolu za uvid u biracke spiskove i prisustvo tokom glasanja i pri brojanju glasova.

- Necemo raspustati nase posmatace - volontere i prestajati sa radom ako ne dobijemo akreditaciju, kaze Blagojevic, dodajuci da u CeSID-u imaju i dodatnu varijantu za pracenje izbora. Do sada se Centru javilo oko 500 volontera posmatraca iz cele Srbije koji ce imati obuku tokom ovog vikenda. Najvise posmatraca, prijavilo se u Zajecaru (oko 150). Formirano je 20 regionalnih kancelarija CeSID-a, od cega se tri nalaze na Kosovu (Pristina, Pec, Kosovska Mitrovica).

I. K.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /